KDO BO NASLEDIL GORANA MALENIĆA? Na razpis prispelo 11 prijav, odprli jih bodo jutri

Koper

Nadzorni svet koprskega stanovanjskega sklada bo jutri odprl prispele prijave za mesto direktorja, ki ga sklad išče po razrešitvi nekdanjega prvega moža Gorana Malenića. Kot je za naš portal povedala prva nadzornica in začasna direktorica Mojca Hilj Trivič, je prispelo 11 prijav, med katerimi pa ni njene. Novega direktorja bi sklad lahko tako dobil že ta mesec.

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper (JSS MOK) je javni natečaj za prosto delovno mesto direktorja JSS MOK objavil po tem, ko je koprski občinski svet 19. decembra lani na predlog nadzornega sveta sklada predčasno razrešil direktorja Gorana Malenića ter za opravljanje te funkcije do imenovanja novega direktorja pooblastil predsednico nadzornega sveta Mojco Hilj Trivič. Novi direktor bo imenovan za mandatno dobo štirih let.

Kandidati so imeli za prijavo čas do petka, 31. januarja. Kot je za naš portal povedala Hilj Trivičeva, so prejeli 11 prijav, ki jih bodo odprli na torkovi seji nadzornega sveta, ki se bo pričela ob 16. uri. O morebitnih prijavljenih ni želela ugibati, nam je pa potrdila, da se sama ni prijavila.

Mojca Hilj Trivič

Jutri bodo nadzorni svetniki sklada odprli prijave in jih pregledali, nepopolne izločili, kandidate, ki so oddali popolno prijavo, pa pozvali na osebno predstavitev. Razgovore s kandidati bo nadzorni svet opravil predvidoma do 15. februarja, nato pa bo moral predlaganega kandidata potrditi še občinski svet. "Po najboljšem scenariju bi novega direktorja dobili predvidoma konec meseca, po občinski seji," je pojasnila Hilj Trivičeva. Če občinski svetniki predlaganega kandidata ne bodo potrdili, pa bo sledil nov razpis.

Na razpis za delovno mesto direktorja JSS MOK se je sicer lahko prijavila oseba, ki je popolnoma poslovno sposobna, ima univerzitetno izobrazbo ekonomske, tehnične ali pravne smeri, najmanj osem let delovnih izkušenj, od tega pet let na vodilnih delovnih mestih podobne zahtevnosti, ima vodstvene in organizacijske sposobnosti, znanje italijanskega jezika in ni bila pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje. Poleg življenjepisa so morali kandidati priložiti še program za mandatno obdobje.

Goran Malenić

Spomnimo, da je Goran Malenić vajeti JSS MOK prevzel oktobra 2016. Takrat je nadzorni svet ocenil, da je Malenič med štirimi kandidati pripravil najboljši program dela. Nato pa so lansko jesen nadzorniki izgubili vse zaupanje vanj. Novembra je izbruhnila afera z direktorjevo vožnjo v vinjenem stanju, ki pa po zagotovilih Hilj Trivičeve ni bila razlog za njegovo razrešitev, ki je sledila en mesec kasneje. Razlog naj bi tičal v ugotovljenih nepravilnostih in neskladjih v delovanju sklada.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija