KOPRSKI SVETNIKI PRITRDILI NADZORNIKOM: Malenić ni več direktor stanovanjskega sklada

Koper

Koprski občinski svet je danes na predlog nadzornega sveta občinskega javnega stanovanjskega sklada predčasno razrešil direktorja Gorana Malenića ter za opravljanje te funkcije do imenovanja novega direktorja pooblastil predsednico nadzornega sveta Mojco Hilj Trivič. Ta je Maleniću očitala zamude pri uresničevanju projektov in več nepravilnosti. Oba predloga je občinski svet sprejel brez glasu proti.

Kot je navedla Hilj Trivičeva, so člani nadzornega sveta v preteklih mesecih ugotovili nepravilnosti in neskladja v delovanju sklada. Pri tem so se konkretno obregnili ob neustrezno vodenje projekta izgradnje neprofitnih stanovanj na lokaciji Nad Dolinsko, ki se vleče vse od leta 2014. Poleg večkratnih zamud pri določitvi začetka gradnje je nadzornike zaskrbelo tudi dejstvo, da finančna konstrukcija projekta ni bila zaprta, sredstva zanj pa so se porabila za druge namene npr. za nakup poslovnih prostorov v višini več kot milijona evrov.

Poleg tega, je dodala prva nadzornica sklada, so pri Maleniću ugotovili še druge nepravilnosti. Te so vključevale neizvrševanje sklepov nadzornikov, prekoračitev pooblastil glede uporabe službenega vozila in nenamensko porabo sredstev. Tako je Malenić denimo večkrat uporabil službeno kartico zunaj službenega časa za namene pogostitve, pri čemer ni bilo razvidno, komu so bila plačila namenjena. Podobno je bilo tudi z nakupi nekaterih poslovnih daril. Ob tem je Hilj Trivičeva zavrnila, da bi odločitev nadzornikov temeljila na aferi z Malenićevo vožnjo v vinjenem stanju, saj glede tega nadzorni svet nima pristojnosti.

Pred tem je občinski svet potrdil tudi poslovni in finančni načrt stanovanjskega sklada za leto 2020. Ta po besedah predstavnika sklada Igorja France med drugim predvideva pričetek gradnje 90 neprofitnih stanovanj na lokaciji Nad Dolinsko v vrednosti 9,3 milijona evrov ter sanacijo 24 stanovanj v starem mestnem jedru, za kar so pridobili tudi evropska sredstva.

Prav zamude pri projektu Nad Dolinsko so bile med razlogi, da je občinski svet na septembrski seji zavrnil predlog rebalansa finančnega načrta sklada za letošnje leto, ki ga je predložil tedanji direktor Malenić.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .12. 2019 ob  07: 15
25
od 2014 nič zgradil, potrošil denar za pisarne, za jedačo, pijačo in ples na mizi …...in zdaj užaljen si bo gotovo omislil odpravnino.....