POSNETEK POGOVORA MED ŠUCEM IN MALENIĆEM: V zameno za uslugo bi umaknili kazenske ovadbe?

Koper

Pijana vožnja direktorja koprskega stanovanjskega sklada Gorana Malenića in vsi dogodki, ki so ji sledili, še vedno burijo duhove. Potem ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek Maleniča, ki v pisarni na mizi pije šampanjec in so se zvrstili pozivi k njegovemu odstopu, se je sedaj v javnosti pojavil še posnetek pogovora med njim in svetovalcem koprskega župana Robertom Šucem, ki je nastal dan po tem, ko so policisti Malenića ustavili vinjenega za volanom. Na posnetku, ki ga je pridobil in objavil portal 24ur, je slišati Šuca, kako Maleniću ponuja opustitev "že pripravljenih kazenskih ovadb".

Goran Malenić

Kot piše portal 24 ur, je posnetek dolg več kot pol ure, v njem pa je moč prepoznati različne vsebinske dele. Posneti dogodek se je zgodil v nedeljo, 17. novembra, ko je županov svetovalec Šuc na domu obiskal Malenića, o čemer smo na Regionalu tudi poročali. Malenić je takrat razkril, da naj bi mu Šuc grozil in ga izsiljeval

Iz posnetka je mogoče razbrati, da Šuc ponuja opustitev kazenskih ovadb, če Malenić naredi nekakšno uslugo oziroma mora določene stvari povedati na glas, piše portal 24ur, za katerega je Šuc navedbe sicer zanikal, saj trdi, da je to "še ena izmišljotina, s katero gospod Malenić želi preusmeriti pozornost s svojega neprimernega in neodgovornega vedenja. Če kdorkoli krši zakone, so take ovadbe nujne in se z njimi ne grozi, temveč se jih posreduje ustreznim organom."

Robert Šuc

Šuc je tudi pojasnil, kaj naj bi tistega dne počel pri Maleniću: "Gospodu Maleniću sem predstavil dejstvo, da je po incidentu, ki ga je povzročil v vinjenem stanju in o katerem so poročali mediji, izgubil zaupanje in da je najboljše, da odstopi s položaja direktorja javnega stanovanjskega sklada. A že tedaj mi je bilo jasno, da gospod Malenić ni odgovorna oseba in da ne bo ravnal odgovorno." Šuc tudi zavrača, da bi Maleniću karkoli ponujal.

Malenić medtem trdi, da je Šuc od njega zahteval, da z besedami obremeni nekdanjega župana Borisa Popovića. Spomnimo, da je Malenić mandat nastopil v času Popovičevega županovanja in je bil tudi njegov podpornik. Šuc naj bi na obisku pri Maleniću nekajkrat potrdil, da imajo vse dokaze in papirje pripravljene za vložitev kazenske ovadbe, če pa bo naredil uslugo, bodo ovadbe pozabljene in bo lahko zapustil mesto direktorja sklada brez težav.

"K meni je prišel v nedeljo ob 11.30 dopoldne službeno. Začel me je izsiljevati in groziti. V pogovoru sem osebno zaznal veliko grožnjo. Napeljeval me je, da naredim kaznivo dejanje, da 'potunkam' bivšega župana Borisa Popoviča, da ga kazensko ovadim. Če to naredim, bodo oni umaknili kazenske ovadbe, ki jih imajo proti meni. Zadeva bi šla lepo skozi, dobil bi še odpravnino, iz službe pa letim tako ali tako," je dogajanje opisal Malenić, ki ne ve, s čim naj bi bivšega župana sploh ovadil. 

Aleš Bržan

Kaj na to poreče Bržan?

"Če pridejo jasni dokazi in jasne informacije, kaj se je dogajalo, se bo sprejela odločitev prej. Tudi ne bo treba čakati nekega policijskega razpleta. Ko slišim obe plati, ko ugotovimo dejansko, kaj se je dogajalo, je prav, da se sprejme primerna odločitev – po potrebi nekoga kaznuje ali pa tudi ne," pravi koprski župan Aleš Bržan.

Izsek pogovora, ki ga je objavil portal, si lahko preberete spodaj.

Malenić: Fajn glasen je.

Šuc: Ni treba nič brati, pusti stat'. Potihem.

Malenić: Jaz imam … imam tri kazenske … Kraja. To so, to so obtožbe?

Šuc: Ni treba brat', sem rekel.

Malenić: In ti skin..

Šuc: Ni treba brat'! Ne brat'.

Malenić: Ne vidim … Odpoved …

Šuc: Ne brat'.

Malenić: Ok.

Šuc: Ker tu so tri.

Malenić: Dobro.

Šuc: Si videl že na mizi, ko si …

Malenić: Ok.

Šuc: To si videl že. Vem, da je tako. To je … (zvok mahanja z listom) dokazano. Skinemo. (nekaj piše na list). To ti skinemo. Se pravi to skinemo in to skinemo. To krat dva. (vmes zvok pisala, ki piše po listu)

Malenić: In kaj zdaj?

Šuc: Ena je za zaposlitev, druga je za mesto direktorja. Imaš dve pogodbi. Zakonsko imaš dve. To, kako in kaj, pa se slišimo kasneje. Kdaj mi boš odgovoril na to?

Malenić: Ne vem, konec novembra. Ne gori voda.

Šuc: Na to?

Malenić: Ne gori voda.

Šuc: Ne gori?

Malenić: Kje gori?

Šuc: Ponedeljek.

Malenić: Konec tedna. (vzdihovanje)

Šuc: Ti si že enkrat to naredil.

Malenić: Vem. Sej je ok. Meni je vse jasno.

Šuc: Ne, ne.

Malenić: Meni je vse jasno.

Šuc: Ponedeljek. Ob osmih.

Malenić: Petek ob osmih.

Šuc: Ponedeljek ob osmih. Ta ponedeljek.

Malenić: Če ne kličem, ne sprejmem.

Šuc: Normalno, normalno. Ampak ti garantiram, da vse uno je.

Malenić: Kul, imam čisto vest.

Šuc: Ja, sej ni zmenjen … Če to dobim, se umakne. Z eno besedo.

Malenić: Glej, v redu. Pritiski pa so.

Šuc: O tem ne vem nič.

Malenić: Ker sem, ker sem … Daj.

Šuc: Ne, ne vem nič.

Malenić: Če imaš poslano, kaj mi je treba dat'.

Šuc: Uradno ne vem nič. Ti veš, kaj nam to rabi in zakaj to tako mora bit'. Potem je samo odvisno, na kakšen način izstopiš.

Malenić: Zakaj pa sem jaz na tapeti zdaj?

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Argument |  28 .11. 2019 ob  20: 26
On brižen in tako pocukran v leporečju in zavajanju javnosti in novinarčkov , da je že groteskno to poslušat , kakor da je padel glih kar z Marsa , pa se čudi kaj da ga delajo njegovi svetovalci , čakajoč na vsa pojasnila od vseh in potem " bom pa ukrepal" Brrrrrrrr , se kar bojimo ,kaj da bo on ukrepal ! Najprej pri sebi , najprej pri sebi ,dragi moj !
max |  28 .11. 2019 ob  13: 32
17
to je bolje od vseh nadaljevank, komaj čakam razplet.Vsekakor pa, vsi ti ljudje, ki se poslužujejo teh mafijskih prijemov , ne spadajo na našo plačilno listo.Iz vsega videnega do sedaj, smo se rešili enega mafijca, smo dobili drugega.A sploh obstaja, kdo,ki se ukvarja s politiko in s tem z našimi financami, življenjem, ki ni mafijec? To demokracijo treba definitivno ukinit.
Lili |  28 .11. 2019 ob  11: 39
22
Je komentar sploh potreben? MARŠ banda hudičeva z Bržanom nesposobnežem vred!
Duracell |  28 .11. 2019 ob  10: 39
13
Kako pa kaj šmucova črna gradnja, pa parcela na bivju katera papirje čaka?.. pa minimalac da se stari pufi ne poplačujejo?, pa preko sinove firme denar ven vlečejQuery112304963216861674786_1574933908987
Občan |  28 .11. 2019 ob  06: 36
26
Nivo novinarstva na Obali me ponovno skrbi.

Ali ne zna Bržanu nihče postaviti vprašanja: Ali ste vedeli za tri ovadbe zoper Malenića in v kolikor ste vedeli, zakaj niso bile vložene na policiji ali tožilstvu ?

Pa da vidimo, kdo je gospodar lutk.
Tom |  27 .11. 2019 ob  23: 51
10
...je Malenič preračunal da so naslednje volitve zopet od Popovića in...
Tiramola  |  27 .11. 2019 ob  22: 27
10
In kaj ti jugoviči počnejo na občini?
Kakšne službe imajo?
A za to dobivajo plačo?
Marš podgane domov!
 |  27 .11. 2019 ob  22: 03
32
suc mora iti...in njegov sef tudi..