NOVA KADROVSKA POTEZA: Županov svetovalec Šuc bo imel besedo tudi pri cvetličarstvu in vrtnariji

Koper

Na uredništvo smo že pred enim tednom prejeli anonimko, v kateri pošiljatelj navaja novo kadrovsko potezo koprskega župana Aleša Bržana in direktorja koprske Marjetice Alfreda Draščića. Pri Marjetici Koper so zaposlili Roberta Šuca, ki je že zaposlen kot županov svetovalec na koprski občini. Tudi pri Marjetici so ga zaposlili kot svetovalca direktorja Draščića.

Robert Šuc

Zanimivo, v anonimki je zelo izpostavljeno dejstvo, da naj bi ob vsej prostorski stiski, s katero naj bi se soočali v upravni stavbi Marjetice, Šucu namenili kar celotno pisarno v njej in še dodatno pisarno na Vrtnariji v Škocjanu, kljub temu da naj bi Šuc v njej sedel enkrat tedensko. Med drugim pisec navaja, da se ne ve, kakšne bodo naloge novega svetovalca direktorja Marjetice Koper, ki je že zaposlen na koprski občini kot županov svetovalec.

Šuc naj bi z Marjetico sklenil svetovalno pogodbo, ker nima ustrezne izobrazbe, anonimni pisec pa problematizira še strošek zaposlitve, ki naj bi še dodatno obremenila podjetje. 

Alfred Draščić

Na Marjetico Koper smo vprašali, ali navedbe iz anonimke držijo. Odgovorili so nam, da želijo pod vodstvom direktorja Alfreda Draščića razviti močno in tržno naravnano dejavnost cvetličarn in vrtnarije, zato so s Šucem sklenili podjemno pogodbo. "Z dne 15. oktobra 2019 smo z g. Šucem sklenili podjemno pogodbo o svetovanju v hortikulturnem sektorju, ker nas je prepričal s poznavanjem tega sektorja ter njegovim vidikom tržne naravnanosti sektorja. Dodatno so te prednosti podkrepljene z izkušnjami iz delovanja v realnem gospodarstvu v tej branži," so sporočili z Marjetice. Sektor vrtnarije naj bi zadnja leta beležil slabše poslovne rezultate, iz podobnih razlogov pa so v preteklosti, kot so pojasnili, že opustili dejavnost semenarn. Kot so še dodali:

"Različna pretekla vodstva podjetja so napovedala podobno usodo vrtnarijam. Aktualno vodstvo želi ta sektor razvijati in okrepiti, saj verjame, da bi na osnovi strokovnosti in referencah zaposlenih v tem sektorju, lahko dosegli dobičkonosno in učinkovito delovanje."

Aleš Bržan

Kot so sporočili s koprske mestne občine, je Šuc pri njih zaposlen na delovnem mestu Pomožni delavec II – svetovalec župana za stike s strankami in terenske zadeve, za krajši delovni čas s 60-odstotno zaposlitvijo. "Gre za zaposlitev za določen čas, ki je vezana na osebno zaupanje župana. Uvrščen je v 16. plačni razred," so pojasnili na MOK. Ne glede na delovne naloge, ki jih izvaja z drugimi delodajalci, je Šuc dolžan nemoteno in v celoti izpolnjevati obveznosti, ki jih je sprejel s podpisom pogodbe z MOK, še izpostavljajo na občini.

Za komentar smo se obrnili tudi na Šuca, a ga nismo uspeli priklicati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  25 .11. 2019 ob  21: 30
Vedno bolj je razvidno, da se okoli korita pasejo samo "najboljši" in "najmočnejši". Gospodarja vse bolj stiskajo v kot ......
Duracell |  21 .11. 2019 ob  19: 00
16
Minimalca mu izlačujejo, da stare grehe ne rabi poravnavati, vse katere je nategnu, pa čaka papirje za parcelo na bivju.. kje ste plavi angeli?
hribi |  21 .11. 2019 ob  16: 55
28
Imamo neko novo vrsto vodenja javnih podjetij. Direktor mora imeti ustrezno izobrazbo, njegov svetovalec pa je lahko tudi brez izobrazbe - tudi butec. Ampak vprašanje je: kdo je večji butec.
 |  21 .11. 2019 ob  14: 31
33
Očitno je ta človek nesposoben voditi tako podjetje ,zato si omišljuje razne" vrhunske strokovnjake" za svetovanje ,kot čujemo do sedaj za živali , sedaj rastline ,pričakujemo še kakšno "podjemno" pogodbo za vse ostale zaposlene ! Počasi bo razprodal vse sektorje ,ki jih upravlja sedaj Marjetica ,tako da bo lahko spet doma čakal na novo službo ,tokrat skupaj s svojim sosedom, kajti svojo kredibilnost sta že zdavnaj zakockala .
Lotus |  21 .11. 2019 ob  13: 16
Zaprli semenarn,a sevam ne zdi da vas je konkurenca povozila seveda cenovno,se bojim da bo treba še kaj opustit,kam to vse gre ali mi lahko gdo.....svetuje.....
TOPO GIGGO |  21 .11. 2019 ob  12: 31
-7
gospa LILI, ko bi prišel do vseh funkcij ki jih je imel istočasno g. Malenič...bo potrebno pa še kar nekaj časa....pa sem prepričan da jih dobro sama poznate, a ne?..
žveplo |  21 .11. 2019 ob  11: 52
28
Če hočejo povečat obisk vrtnarije naj zaposlijo Kristino Mandarino, lahko jo ob nedeljah posojajo k nedeljski maši, ker tam tudi upada promet.
Občan |  21 .11. 2019 ob  11: 37
38
Bravo mestna oblast,
ponovno ste dokazali, da ste isti kot prejšnji. Namesto da se končno prekine praksa raznih "svetovalcev" za mešanje megle, greste naprej z ustaljeno prakso. Osebno me najbolj skrbi to, da nimate nobenega sramu odkrito izvajati tovratne prakse pred občani in zaposlenimi v občinskih podjetjih. Kaj šele delate na delovnih mestih in občinskih uradih, kamor navadni smrtniki nimamo vstopa in kjer "vrana vrani ne izkljuje oči".

Svetovalec se naj lepo prijavi na razpis za delovno mesto, za katerega je usposobljen in predvsem izobražen... to da se politično znajde in ima širok krog poznanstev, ni nobena referenca za gospodarstvo. Za njegovo izobrazbo so verjetno na Marjetici nižja delovna mesto, upajmo da mu ni nerodno opravljati tista dela...
Lili |  21 .11. 2019 ob  11: 34
31
hahhaahhahahaah....za bruhat od smeha... šuc ima več funkcij, očinto gre za zeeeloooo sposobnega človečka..... hahahahahah.... res lepe sremembe..preberite si en komentar pod člankom kako smrdi okoli bonifike..res se ukvarjamo samo še z drekom
 |  21 .11. 2019 ob  11: 25
20
lepo..
Lepe spremembe
.