IZOLA SE BO ZA PRAZNIKE SPREMENILA V LEDENI OTOK: Velika novost bo drsališče v parku Pietro Coppo

Izola

Izola bo v prazničnem času postala Ledeni otok nepozabnih zimskih doživetij, ki jim ne bo videti konca. Ledeno kraljestvo obljublja čisto novo drsališče, obilico glasbe, gledaliških predstav, plesa in zabave, ob vsem tem pa vas bo grela še odlična kulinarika lokalnih gostincev.

Praznično dogajanje s prižigom luči se bo pričelo 30. novembra.

Letošnje zimsko dogajanje bo v Izoli zaznamovalo drsališče v parku Pietro Coppo, ki bo vsem ljubiteljem ledenih ploskev na voljo med 30. novembrom in 19. januarjem prihodnje leto. Pri ustvarjanju izolske pravljične zimske zgodbe so sodelovali tudi otroci iz šol in vrtcev, ki so za letošnje zimsko dogajanje izbrali ime Ledeni otok.

Izola v soju luči in ob spremljavi pestrega programa

S prižigom luči in odprtjem drsališča v soboto, 30. novembra, se bo začelo tudi dogajanje Ledenega otoka. Otvoritveni dogodek bo v znamenju dobre glasbe za katero bodo poskrbeli Lea Sirk, mladi vokalisti in Pravljični junaki. Celoten program prazničnega dogajanja si lahko pogledate na spletni strani www.visitizola.com, kjer je predstavljena tudi celotna zgodba o Ledenem otoku.

Drsališče bo v parku Pietro Coppo ljubiteljem drsanja na voljo od 30. novembra do 19. januarja.

Otroke bodo v svet glasbe popeljali Andreja Zupančič, Žiga Rustja, pevski zbor Lilith, Duo Pingo, izolski otroški, mladinski in odrasli pevski zbori in mnogi drugi. Z Veselimi rokicami - čisto pravimi pravljičnimi junaki - boste lahko plesali, peli in rajali pozno v noč. Otroci bodo zapeljani tudi v svet zimskih zgodb.

Zvrstile se bodo številne predstave in filmske projekcije: Kozlovska sodba v Višnji Gori, O starki zimi in njenih pomočnikih, Pod prazničnim dežnikom, Čarodej in govoreči radio, Charivari, Zimske radosti, Zima je prima, Mala šola cirkusa ter Ledena pravljica. Mesto pa bo za piko na i obiskal tudi čisto pravi čarodej.

Najmlajšim v času praznikov letos zagotovo ne bo dolgčas!

Seveda pa zabava ni rezervirana samo za otroke! Tudi starši boste lahko zaplesali v poskočnih zimskih ritmih, ki jih bodo na Lonki pričarali Kompanija Izolana, Lisjaki, Vlado Kreslin, Čuki, Ne me jugat, Tempera band, Primorski fantje in mnogi drugi.

Za ta namen bo obiskovalcem Ledenega otoka omogočeno brezplačno parkiranje na parkirišču Argo, ki se nahaja pri nekdanji tovarni Argo ob Dantejevi ulici.

Tudi za odrasle bo na voljo pester glasbeni program.

Ledeni Otok skozi vaše oči

V Izoli obiskovalce spodbujajo, da svoje trenutke na Ledenem otoku delijo preko družbenih omrežij. Za ta namen so ustvarili @LedeniOtok in #LedeniOtok, s pomočjo katerega bodo delili prejete fotografije obiskovalcev. Selfie spot, torej mesto za fotografiranje, pa bo posebnost, ki bo v bližini samega drsališča in bo v pomoč pri ustvarjanju čudovitih ter nepozabnih fotografij.

Deli novico: