JE COVID ODNESEL MODO SKUPINSKIH VADB? Tako se s "povpraševanjem" soočajo trenerji v Slovenski Istri

Koper

Športni centri, ki so pred koronakrizo omogočali trening, rekreacijo in skupinsko vadbo, so v času epidemije potegnili občutno krajši konec. Omejitve, prepovedi in sproščanja glede športnih vadb so se izmenjavali kot za šalo od danes na jutri, lastniki centrov oziroma ponudniki pa so se, eni bolj drugi manj, uspeli pravočasno in uspešno prilagajati. Vlada je pred dnevi ukinila PCT pogoj in tudi športne vadbe so postale prosto dostopne, a vse kaže, da pravega navala pri povpraševanju (še) ni.

RC Sonce

Brigita Koprivec iz šmarskega športnega centra RC Sonce spada med tiste trenerke, ki se jim je očitno uspelo razmeroma uspešno prilagoditi na situacijo. "Nisem imela slabega obiska, ker je bilo veliko strank cepljenih in prebolevnikov, ali pa so se testirali za potrebe službe in so vztrajali pri vodenih vadbah. Trenutno ne morem reči, da je po ukinitvi PCT pogoja občutno večje povpraševanje, morda je tudi še prehitro ocenjevati," pravi Koprivčeva, ki ji je promet v času covida padel za približno tretjino.

Vida Macura

Zato pa se je trenerki Vidi Macura iz športnega centra Extreme Training v zadnjih dneh po sprostitvi ukrepov dvignilo povpraševanje za okoli 50 odstotkov. "Organizirano skupinsko vadbo smo obdržali in izvajali ves čas, seveda ob upoštevanju omejitev smo se prilagajali na trenutne razmere. Na srečo se skupine zdaj polnijo nazaj," pojasnjuje Macura.

Kot dodaja, je bil upad pri skupinskih vadbah v času epidemije 70- do 80-odstoten. "S finančnega vidika se nam nikakor ni izplačalo, vendar smo jih obdržali, ker smo želeli obdržati že oblikovano skupnost," dodaja.

Fitmania Fitness

V športnem centru Fitmania Fitness so se morali soočiti z 90-odstotnim upadom povpraševanja po skupinskih vadbah. "Nekaj časa jih zaradi ukrepov niti nismo smeli izvajati. Nekatere skupine smo potem ukinili, ker ni bilo povpraševanja," razlaga Rebeka Madžarovič.

Trenutno občutno povečanega povpraševanja ne beležijo, kar Madžarovičeva pripisuje tudi dejstvu, da ta teden potekajo šolske zimske počitnice in starši preživljajo čas z otroki. "Poleg tega je pred vrati pomlad in lepo vreme, ko smo več zunaj," dodaja.

Delo so preusmerili v osebno trenerstvo in več časa namenjajo posameznikom pri vadbi. "Ljudje radi vidijo, da se jim posvetiš. Namesto velikih skupin formiramo manjše skupine s tremi, največ štirimi strankami za vadbo," zaključuje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  25 .02. 2022 ob  07: 39
čudovito zabrisane face---