HITRE DIETE PUŠČAJO POSLEDICE NA MOŽGANIH: Zakaj se po hujšanju še bolj zredite?

Trendi

Veliko ljudi v želji po hitri izgubi kilogramov posega po 'čudežnih' sredstvih za hujšanje, ki obljubljajo neverjetne rezultate v zelo kratkem času. Kako je to mogoče? Tako, da iz telesa 'iztisnemo' vodo. Večina tovrstnih izdelkov deluje močno diuretično in vsebuje snovi, ki pospešujejo metabolizem ter poživljajo, da se človek dobro počuti. Za to pa je potrebno plačati ceno naknadno.

Velikokrat se ob takšnih dietah zgodi, da se po prenehanju hujšanja, kilogrami pričnejo spet hitro nabirati. To se zgodi, ker se telo v času diete znajde v stresu zaradi pretiranega izsuševanja. Ko končno spet pride do večje količine tekočine, jo panično začne zadrževati, ker ne ve, kdaj mu spet grozi izsuševanje.

Telo zato shrani vsako kapljico tekočine in vsak grižljaj, ki ga pojemo, mi pa se zredimo za še kakšen kilogram več, kot smo ga imeli prej.

Najbolj kratko pa tukaj potegnejo možgani, ki jih je izmed vseh poškodovanih tkiv najtežje regenerirati. Nekateri strokovnjaki opozarjajo, da nas zaradi tako nespametnih dejanj, kot so hitre diete, v prihodnosti zagotovo čakajo različne oblike možganskih poškodb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija