Becker bo resen trener

Potem ko je srbski teniški zvezdnik Novak Đoković pred dnevi sporočil, da bo odslej glavni v njegovem trenerskem štabu nekdanji najboljši nemški igralec Boris Becker, se je slednji že resno lotil dela. Za začetek je pustil službo strokovnega komentatorja na britanski televiziji BBC, da se bo lahko popolnoma osredotočil na delo z Đokovićem.

Tako kot še dva nekdanja teniška zvezdnika John McEnroe in Pat Cash je Becker kot strokovni sodelavec pomagal televiziji BBC od leta 2002. Zdaj se je odločil, da bo televizijsko delo končal, saj ne more dobro opravljati dveh služb hkrati.

"Ne morem analizirati tekem na televiziji, naslednji dan pa biti trener Novaka. Na tej ravni odločajo malenkosti, ki pretehtajo, ali zmagaš v finalu ali izgubiš," je dejal Becker, ki se je že pridružil srbskemu igralcu v njegovem pripravljalnem taboru na Marbelli.

Zdaj 46-letni Becker je nekdanja številka ena svetovnega tenisa, osvojil je 64 turnirjev turnirjev, od tega šest največjih, s 17 leti je postal tudi najmlajši zmagovalec Wimbledona. Ima olimpijsko zlato v igri dvojic in dve zmagi v Davisovem pokalu.

Dosedanji Đokovićev glavni trener Marjan Vajda, ki je nad igralcem bdel od leta 2006, bo sicer ostal v njegovem strokovnem štabu, a ne več kot glavni trener.