Kdo bo slovenski športnik leta?

Društvo športnih novinarjev Slovenije bo najboljše športnike sezone razglasilo na tradicionalni prireditvi Športnik leta drevi ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani z neposrednim prenosom na drugem programu TV Slovenije. Najboljše športnike bo pred prireditvijo sprejel predsednik države Borut Pahor.

Lani sta bila najboljša športnika Slovenije hokejist Anže Kopitar in judoistka Urška Žolnir, med ekipami pa sta bila najboljša veslača Iztok Čop in Luka Špik. Strelec Franček Gorazd Tiršek, dobitnik paraolimpijske medalje, je dobil posebno priznanje.

DŠNS bo prireditev Športnik leta v samostojni Sloveniji pripravilo 23., skupaj pa je to že 46. prireditev. DŠNS jo je tudi letos organiziralo z Radiotelevizijo Slovenija in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS). OKS, ki je skupaj s Fundacijo za financiranje športnih organizacij tudi denarno podprl prireditev, je ob tej priložnosti podelil tudi najvišja priznanja v olimpijskem letu.

Gostitelja letošnje prireditve bosta Mojca Mavec in Saša Jerković. V spremljevalnem programu bodo nastopili Niet, Phonomonics, Hellcats in Nika Zorjan. Moto letošnje prireditve je Uspešni uspešnim. To pomeni, da bodo podeljevalci priznanj športnikom Slovenci, ki so uspešni na drugih področjih, na katerih so dosegli vrh v mednarodnem merilu.