ŽERJAVISTI ČESTITALI DELAVCEM MARJETICE OB NAPOVEDANI STAVKI: "Ker ne boste več trpeli samopašnosti namišljenih malih bogov"

Koper

Delavcem in članom Sindikata Marjetica Koper, ki so za prihodnji torek napovedali stavko, čemur je sledila razrešitev direktorja Alfreda Draščiča, so prek spleta izkazali solidarnost kolegi iz Sindikata žerjavistov pomorskih dejavnosti (SŽPD) Luke Koper. Kot so med drugim zapisali v svoji objavi, jim čestitajo, ker so se "organizirali ter pogumno in odločno napovedali, da ne boste več trpeli samopašnosti namišljenih malih bogov."

Sindikat Marjetica Koper je napovedal stavko za 25. februar, stavkali pa bodo do izpolnitve zahtev. Med zahtevami navajajo dvig osnovnih plač, sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja in plačilo nadomestila plače za čas stavke. Alfred Draščič, ki ga je nadzorni svet odstavil iz nekrivdnih razlogov, je bil namreč mnenja, da bi dvig plač pahnil Marjetico Koper v rdeče številke.

Funkcijo v. d. direktorja Marjetice Koper sedaj opravlja nekdanji predsednik nadzornega sveta Davor Briševac, slednjega pa trenutno nadomešča Vojko Rotar, sicer delavski direktor in član uprave Luke Koper.

Podpirajo borbo proti "lopovom na oblasti"

Po pretresih v Marjetici in napovedani stavki so se včeraj oglasili iz SŽPD. Dopis, objavljen na njihovi spletni strani in na Facebooku, so poslali v vednost Briševcu in vsem štirim županom istrskih občin. V njem so čestitali delavcem in sindikatu Marjetice, "ki ste se organizirali ter pogumno in odločno napovedali, da ne boste več trpeli samopašnosti namišljenih malih bogov, ki brezvestno ignorirajo tudi najbolj osnovne zaveze po zakonu", kot je denimo "dvig najnižjih plač v dejavnosti za skromen znesek z začetkom tega leta," ki izhaja iz Kolektivne pogodbe komunalnih dejavnosti, so zapisali.

"Neodzivanje (zdaj že bivšega) poslovodstva na dialog s sindikatom ostro obsojamo ter vas podpiramo v boju za dostojanstvo in zakonsko zagotovljene pravice," so dodali. "Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper je podpiral, podpira in bo vedno podpiral vse, ki se kakorkoli borijo proti lopovom na oblasti, proti kratenju človekovih in delavskih pravic ter proti lobijem, ki za lastno korist uničujejo naše skupno dobro in nam pred očmi razkrajajo okolje v katerem živimo!" lahko še preberemo v njihovem dopisu.

Alfreda Draščiča (desno) je začasno zamenjal Davor Briševac (levo zgoraj). Na njegovo mesto pa je začasno stopil Vojko Rotar (levo spodaj).

Celoten dopis lahko preberete na spodnji Facebook povezavi.

Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper podpira Sindikat Marjetica Koper v napovedani stavki! Čestitamo...

Objavil/a Sindikat Žerjavistov Pomorskih Dejavnosti Luke Koper dne Četrtek, 20. februar 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alex |  22 .02. 2020 ob  10: 31
-1
@Sosed

Resnica boli, a ne? Ne se toliko razburjati, škodi zdravju.
Argument |  22 .02. 2020 ob  09: 36
@Alex prvič in zadnjič !

Na tvojo žalost in moje veselje ,nisem pristaš nobene politične črede kot očitno si sam ,še manj pa podpornik kateregakoli župana , dokler le-ti ne bodo delali za dobrobit občanov , ne pa nam prodajali meglo .
O tvojih "prozornih" samospevnih komentarjih tebi tako ljubem nadzornem svetu je pa jasno kam spadaš ti in kdo je tvoj plačnik .
Alex |  21 .02. 2020 ob  18: 05
@sosed

Se je že začelo blatenje preko plačanih komentatorjev po vzoru prejšnjega župana? Ajd, daj daj, ne samo kopirat druge, malo avtentičnosti
Argument |  21 .02. 2020 ob  17: 52
-1
Ha -ha ha ,izjava začasnega predsednika nadzornega sveta Marjetice Rotarja v Primodskih novicah je : "Razrešitev direktorja je bil odgovoren korak, ki iskazuje našo modrost in kompetentnost ". Da te kap ! Sedaj pa človek res več ne ve ,ali je ta kekec prišel pravkar z Marsa , ali pa kadi kaj ,kar mu škodi in je vse te mesece sedenja v nadzornem svetu prespal omamljen od svoje modrosti in kompetentnosti ne vedoč za probleme s tem direktorjem ? Kot rečeno ,zamenjat čim prej take neučinkovito modre osebe v nadzornem , da se ne bi čez nekaj mesecev ponovila pravljica o učinkovitosti nadzornega sveta in floskulah ,ki jih sedaj trosijo za prikrivanje svoje nesposobnosti .Lep dan vsem poštenim in zbudi se Koper .
vseved |  21 .02. 2020 ob  13: 45
10
To smrdi po Popoviču!