ŽE PRVI DAN V ZD IZOLA PREGORELI TELEFONI: Ginekološka ambulanta na voljo tudi v ZD Koper

Izola

V ponedeljek je v Zdravstvenem domu Izola začela delovati ena od dveh vstopnih ambulant za izvajanje porodniško ginekološke službe v času kriznih razmer zaradi epidemije s koronavirusom covid-19 za obalno-kraško regijo. Kot so sporočili iz Izole, so se prvi dan zaposleni soočali z neobvladljivim številom telefonskih klicev - zabeležili so jih kar 586. 

V Izoli preglede izvajajo Mladen Mrkajić, dr.med., in ginekologi Splošne bolnišnice Izola po razporedu. Na preglede v ZD Izola praviloma pridejo ženske iz Ginekološkega dispanzerja ZD Izola, Ginekokoškega dispanzerja dr. Mrkajića in Ginekološkega dispanzerja izolske bolnišnice. Priključijo se jim še ženske iz Ginekološkega dispanzerja ZD Sežana. Več informacij je na voljo na telefonski številki 05 66 35 042.

V ZD Koper na Dellavallejevi ulici 3 pa preglede izvajata Tomislav Vitezica, dr. med., in Andreja Smajila, dr. med. Pregledi v Kopru so praviloma namenjeni ženskam iz Ginekoloških dispanzerjev ZD Koper. Telefonska številka, na katero lahko pokličejo, je 05 66 47 276.

"V obeh ginekoloških ambulantah bodo pregledane vse zdrave nosečnice in ženske z akutnimi težavami z rodili brez znakov okužbe dihal," je pojasnila strokovna vodja ZD Koper Ljubica Kolander Bizjak.

Za posvete in ostale ginekološke konzultacije je namenjena telefonska številka 070 718 668, vsak delovnik med 8. in 14. ur. "Dodatni telefon je namenjen izključno za posvete in ni namenjen naročanju. Nanj se namreč oglaša zdravnik," opozarja v.d. direktorja ZD Izola Evgenij Komljanec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  24 .03. 2020 ob  19: 14
-1
Recimo starsi do delali v pristaniscu so dali ime sinu Luka,Anastazija je filmsko ime,ROI bodo Izolani vedli,Miha(madzarska,italija,hrvaska,avstrija)..pa se se najde
Kovid ime za fantka se fonetsko lepo usklajuje pa ni zastarelo kot Janez,Marija,Joze,Kristjan