V ZD IZOLA GINEKOLOŠKA AMBULANTA ZA CELOTNO REGIJO: Za zaščito nosečnic bodo uvedli posebne ukrepe (FOTO)

Izola

V Zdravstvenem domu (ZD) Izola bodo v ponedeljek vzpostavili ginekološko ambulanto za nosečnice in nujne ginekološke pacientke za celotno obalno-kraško regijo. Ambulanta bo obratovala v prostorih dispanzerja za ženske od ponedeljka do petka, vzpostavili bodo tudi telefon za posvete in ostale ginekološke konzultacije.

Po besedah v.d. direktorja ZD Izola Evgenija Komljanca z ginekološko ambulanto želijo priskočiti na pomoč koprski. "Nosečnice je potrebno še posebej varovati, zato smo uvedli posebne ukrepe." Med njimi je kot najbolj pomembnega izpostavil merjenje telesne temperature na vhodu prav vsem, tako zaposlenim kot tudi obiskovalcem.

"Ne bomo jih več samo spraševali, temveč bomo vsakemu izmerili telesno temperaturo. S tem ukrepom se bomo znebili zaupanju na slepo," je še dejal Komljanec, nosečnicam pa svetuje, da se ničesar ne dotikajo, v čakalnici naj sedijo narazen, zdravstveni dom pa naj zapustijo čim hitreje.

K zagotavljanju čim bolj varnega okolja za nosečnice bodo v zdravstvenem domu poleg merjenja telesne temperature vsem zaposlenim in obiskovalcem na vhodu uvedli še druge posebne ukrepe, kot so ločena brezplačna parkirna mesta, dezinfekcija nog na vhodu, razkuževanja rok na vhodu ter varen koridor od vhoda do ambulante. Občane in vse obiskovalce v ZD Izola obenem prosijo, da upoštevajo vse ukrepe, ki prispevajo k varovanju zdravja in preprečevanju širjenja koronavirusa.

Ambulanta bo obratovala od ponedeljka do četrtka med 7. in 20. uro, v petek pa med 7. in 15. uro. Telefonska številka ambulante je 05 66 35 042. Prav tako bodo vzpostavili telefon za posvete in ostale ginekološke konzultacije. Telefonska številka 070 718 668 bo na voljo vsak delovnik med 8. in 14. uro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija