PRVI PRIMER KORONAVIRUSA V IZOLSKI BOLNIŠNICI: Pozitivna njihova sodelavka

Izola

Iz Splošne bolnišnice Izola (SBI) so danes sporočili, da je bila njihova sodelavka pozitivna na novi koronavirus. Pri tem se je sama izolirala in že sedem dni ni bila na delovnem mestu, v bolnišnici pa so sprejeli vse potrebne ukrepe. Možni bolnišnični kontakti so bili testirani in vsi izvidi so negativni, tako da izolacija osebja ni bila potrebna.

Ostale kontakte obravnava epidemiolog, so navedli v sporočilu za javnost.

Kot so spomnili v SBI, imajo že od samega začetka vzpostavljen poseben režim in protokol dela, da bolnike in zaposlene čimbolj obvarujejo pred širjenjem okužbe. Kot je v četrtek pojasnil strokovni direktor SBI Dušan Deisinger, imajo pripravljeno celotno pot ravnanja v primeru, da bi dobili okuženega. Osebe, ki kažejo znake okužbe dihal oz. druge znake okužbe, gredo v izolacijo in tam počakajo na odvzem brisa, šele nato jih pošljejo naprej na oddelek.

Po zdaj veljavnem protokolu bi morebitne okužene s koronavirusom najprej napotili v Ljubljano, so pa ne glede na to po Deisingerjevih besedah pripravili tudi poseben prostor na intenzivni negi za hujše bolnike. Tako imajo na voljo skupno osem postelj, od tega dve postelji z respiratorji in še šest za težje primere, ki bi bili potrebni hospitalizacije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija