ZADKOVIĆA ZNOVA ZAPUŠČAJO NAJBLIŽJI SODELAVCI: Aleš Buležan ni več direktor občinske uprave

Piran

Direktor občinske uprave v Piranu Aleš Buležan je po četrtkovi seji občinskega sveta, na kateri je padel investicijski program za ribiško pristanišče Seča, občina pa je s tem izgubila dva milijona nepovratnih sredstev, sprejel težko odločitev. Nepreklicno se je odločil za odhod s piranske občine. Z županom Đeniom Zadkovićem sta se dogovorila za sporazumno odpoved. Kot nam je zaupal po telefonu, ostaja na občini zaposlen do 15. septembra, a bo do takrat na dopustu, kot proste ure bo koristil tudi opravljeno nadurno delo.

Aleš Buležan (desno)

"Nekaj soglasij za ta projekt smo že dobili, delali smo s polno paro ... Škoda je, da občina ne bo mogla koristiti teh dobrih dveh milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev, saj smo jih dobili na pladnju, to je brezplačen denar. Ker drugih večjih projektov do konca leta ne bo, bo država morala denar vračati EU in bo plačala penale," je za naš portal pojasnil Buležan. Občina Piran je v pristanišče Seča sicer vložila že 50.000 evrov, ta sredstva pa bi, če bi se svetniki v četrtek odločili drugače, lahko "vključili v ta nepovratni del".

Buležan se je za odhod odločil "zaradi neusklajene politike, ki je na oblasti v občinskem svetu. In tudi na splošno je politika zelo neusklajena. Takšni projekti, kot je ta - in posledično tudi drugi, ki so z njim povezani, kot je Jernejev kanal - so po mojem mnenju družbeno zelo pomembni za ureditev kraja. S sodelavci smo se zelo trudili in mi je zelo žal," nam je Buležan pojasnil po telefonu.

Bo dal Zadković prihodnji teden projekt ureditve pristanišča na ponovno glasovanje?

Kot je dodal, naj bi Zadković prihodnji teden sklical izredno sejo za ribiško pristanišče. "Stvari se skuša popraviti, župan naj bi dal projekt na ponovno glasovanje, ampak je nesmiselno, da bi tako delali ... Zato sem se raje odločil tako, kot sem se," je dejal. Buležan je po četrtkovi seji tudi obvestil vsa pristojna ministrstva o izredni seji, ki se obeta prihodnji teden, "tako da so zdaj na 'standbyu'." 

Župan Zadković nad Buležanovo odločitvijo "ni bil ravno navdušen in prosil me je, če mu lahko pomagam, če me bo kakor koli potreboval. Rekel sem mu, da sem vedno na razpolago, rade volje sodelujem še naprej, če bodo potrebovali pomoč."

Buležan nam je še zaupal, da ima precej ponudb za nadaljnjo zaposlitev, tudi v Ljubljani, a ima časa za premislek še kar nekaj. "V dveh ali treh mesecih se bo vedelo," je dodal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  16 .07. 2019 ob  21: 19
-25
kaj glumite? že tri mesece vemo, da pride blondinka iz Kopra
Tiramola  |  15 .07. 2019 ob  16: 55
-7
Dajte še več minusov ne želite, da se kaj spremeni v tem kraju. Minusarji naštejete... kaj je bilo narejenega v Luciji v 12letih. Mogoče pa delate na Tartinijevem trgu?
Lepe počitnice...
Seba |  15 .07. 2019 ob  09: 25
36
Bravo Bule!! Legenda prava!
Tina K. |  15 .07. 2019 ob  09: 02
25
Stars48 žalostno koliko ste ljudje prišli do te meje, da veste samo pljuvat in zalit, tudi ljudi ki si tega ne zaslužijo. Dejte pogledat prvo sebe in pol komentirajte druge. Tisti ki so delali z Bulezanom in ga poznajo, vedo kakšen človek je.
V Piranu se ve kakšno je stanje, in ne govori neumnosti.
Ne razumem peščico ljudi, ki ne more spat, če nekoga ne popljuva in kar govorijo v prazno, ker so danes tako ustali in si nekaj izmislili.
Res žalosten folk!
Bi me pa ti ljudje zanimali, da povejo človeku v faco dejstva, ker si tako upajo pljuvat za profili.
Sej, taki ljudje, pljuvajo vse članeke
Nima veze kdo je na članku. Zalostno kam smo prišli s tem nagativizmom in fouserijo.
stars48 |  15 .07. 2019 ob  08: 36
-22
...ima prevec masla na glavi, zato mora odit..saj se ve..
Tiramola  |  14 .07. 2019 ob  20: 50
-21
Tiramola
Naj občina razpade. Lucija največje naselje v državi, ki ni občina. Dolgo prenašamo ta kaos.
Čas je za novo Občino Lucija.
Podprimo.
Podprimo spremembe. Lp
Tina K. |  14 .07. 2019 ob  12: 58
48
Veliko uspehov še naprej. Srečno!
Bulezan je car! Đeniu bo še zal!!