Z UČILNICAMI IZ ČASA TITA NE GRE VEČ: To je ukrep staršev otrok koprske osnovne šole (FOTO)

Koper

Pred dnevi je postalo jasno, da obljubljenih sredstev za prenovo palače Collegio dei Nobili, kjer domujeta osnovna in srednja šola z italijanskim učnim jezikom, ne bo. Prenova je bila prvič predvidena za leto 2009, a so jo od takrat prelagali iz leta v leto. Ko je že vse kazalo, da bo po desetih letih odlaganja vendarle doživela prenovo leta 2020 in 2021, se je, kot kaže, spet zataknilo.

Starši otrok koprske OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio so zato ustanovili Facebook skupino, preko katere nameravajo pričeti z zbiranjem podpisov ter na ta način ustvariti pritisk na vlado in državni zbor, da v proračun vrnejo že predvidena sredstva.

Kot opozarjajo starši v pozivu šolskemu ministru Jerneju Pikalu in predsedniku vlade Marjanu Šarcu:

"Razredi, hodniki, stranišča, telovadnica, vse je še vedno tako, kot je bilo pred štiridesetimi leti. Dobesedno še kot takrat, ko je bivši državi predsedoval Tito! Po tleh imamo dotrajan linolej, v straniščih nehigienično in razpadajočo keramiko, v razredih neustrezne pedagoške pripomočke, v telovadnici pa polomljene klopi in premalo prostora. Bi vi dopustili, da vaši otroci bivajo v takšni soli? Prepričani smo, da ne!"

Z zbiranjem podpisov nameravajo pričeti v prihodnjem tednu. Poslali jih bodo Pikalu in Šarcu, od katerih pričakujejo, da jih bosta sprejela in da bodo lahko skupaj poiskali ustrezno rešitev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  14 .11. 2019 ob  15: 09
-2
Upam, da se odzovejo in poleg denarja pošljejo tudi Melonijevo, pa še koga zraven, da ti pokažejo kako imate ★balkanci★ poleg zlobne duše tudi zgodovinsko drobcena jajčka.
vseved |  14 .11. 2019 ob  11: 59
Naj zaprosijo fašiste v Trstu za denar.