GROZOVIT POSNETEK VČERAJŠNJE NESREČE: Kamera ujela trenutek, ko nesrečni tovornjak zgrmi v globino (VIDEO)

Kronika

Slovenijo pretresa grozljiva prometna nesreča pred predorom Golovec, v kateri je umrl 53-letnik voznik tovornjaka z Madžarske. V tovorno vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa, po tem, ko ga je v levem preglednem ovinku na mokri cesti zaneslo na desno. Voznik tovornega vozila je skušal reševati položaj tako, da je zapeljal desno na odstavni pas, pri čemer pa je tovorno vozilo trčilo v obe varovalni ograji in se z vozilom prevrnil čez. Tovornjak je zgrmel okoli 20 metrov globoko v globel pod viaduktom, pri čemer je voznik umrl ukleščen v kabini. Na spletu se je pojavil grozljiv posnetek, v katerem je viden celoten potek prometne nesreče.

Voznik osebnega vozila v krvi ni imel alkohola ali drugih prepovedanih substanc, v nesreči pa tudi ni bil poškodovan. V cisterni tovornega vozila ni bilo nevarnih snovi, je pa nastala večja materialna škoda. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture.

Preiskava nesreče še poteka. Vozniku Opel corse grozi do osem let zaporne kazni zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija