KOPRSKI KRIMINALIST NIČ VEČ V HIŠNEM PRIPORU: Višji sodniki ugodili pritožbi njegove zagovornice

Kronika

Koprski kriminalist, ki ga sumijo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, ni več v hišnem priporu, so včeraj poročale Primorske novice. Višji sodniki so namreč ugodili pritožbi njegove zagovornice Monike Mavsar in odpravili ukrep hišnega pripora, ki ga je v začetku oktobra odredil zunajrazpravni senat koprskega okrožnega sodišča.

Kriminalisti so pred dobrim mesecem dni končali preiskavo in pridržali kriminalista, ker naj bi pomagal svojemu očetu pri gojenju konoplje na parceli v okolici Kopra. Njegova odvetnica Monika Mavsar, ki je pred prazniki napovedala tudi pritožbo na sklep o podaljšanju hišnega pripora, je ves čas vztrajala, da ni pripornih razlogov, ker po njenih trditvah ni utemeljenega suma, da bi storil očitano kaznivo dejanje. Že pred tedni je povedala, da zasežena konoplja ni bila kriminalistova, ampak naj bi bila namenjena lajšanju očetovih zdravstvenih težav.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sebastjan |  14 .11. 2019 ob  14: 11
Nič posebnega.
Ogledalo današnjega stanja.
Sicer se ne piše dobro tistemu,ki ga je zamoču.
Drek |  14 .11. 2019 ob  10: 44
-4
Omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu
187. člen
(1) Kdor napelje drugega k uživanju prepovedanih drog ali prepovedanih doping snovi ali mu jih da, da jih uživa on ali kdo drug, ali kdor da na razpolago prostore za uživanje prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu ali kako drugače omogoči drugemu, da uživa prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do osmih let.

(2) Kdor stori dejanje iz prvega odstavka proti več osebam, proti mladoletni osebi, duševno bolni osebi, osebi z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali osebi, ki je v postopku odvajanja od odvisnosti ali rehabilitacije ali če stori dejanje v vzgojnih ali izobraževalnih ustanovah ali v njihovi neposredni bližini, v zaporih, v vojaških enotah, v javnih lokalih ali na javnih prireditvah, ali stori dejanje iz prvega odstavka javni uslužbenec, duhovnik, zdravnik, socialni delavec, učitelj ali vzgojitelj in pri tem izkorišča svoj položaj, se kaznuje z zaporom od enega do dvanajstih let.


"Že pred tedni je povedala, da zasežena konoplja ni bila kriminalistova, ampak naj bi bila namenjena lajšanju očetovih zdravstvenih težav."

Torej hasisevo olje za lajsanje bolezni je LEGALNO? Tako ,da lahko zacnemo sadit vsi.

Kaj pa agroment, ki ga ponavadi uporabijo : "droga je bila namenjena nadalnji preprodaji" Torej velja isto? Saj NI BILA KRIMINALISTOVA, je bila namenjena NADALJNJI PREPODAJI


POLICAJI , KOSI DREKA HIPOKRITI, NAMESTO, DA SE KOT STROKA NA TERENU, PRVI BORITE ZA LEGALIZACIJO, SAJ LOVITE SAMO MLADOLETNE IN INVALIDE, SI IZPOLNJUJETE VASO NORMO S PAR ZASEZENEMI SPINELCKI, KO PA SE SVET VRTI V DRUGO SMER - PODPIRATE MAFIJO, DREKI GNJUSNI.