HUMAR ZA REGIONAL: "Ocene, da sem bil vidno pijan, so povsem zlagane in zlonamerne"

Kronika

Župana Mirna-Kostanjevice Mauricija Humarja so v petek ujeli pri vožnji v vinjenem stanju. Alkotest mu je pokazal 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ob upoštevanju tolerance pa so mu policisti očitali 0,26 miligrama. Oglobili so ga, mu pripisali osem kazenskih točk in mu za en dan vzeli vozniško dovoljenje, poročajo Primorske novice.

Mauricij Humar

Preden so ga ustavili, je pri vzvratni vožnji s svojim avtomobilom zadel drugo vozilo. Župan je zadevo ocenil kot minorno in se želel izogniti objavi v časniku. Pred policiste je januarja 2014 pijan pripeljal tudi briški župan Franc Mužič, danes še navaja časnik.

Med župani sta imela težave zaradi alkohola za volanom v preteklosti tudi kranjski župan Boštjan Trilar in postojnski župan Igor Marentič. Prvi je februarja 2016 v Kranju z avtomobilom trčil v kombinirano vozilo. Oba voznika sta bila v nesreči lažje poškodovana, Trilar pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato so ga pridržali. Rezultati strokovnega pregleda so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Sodišče ga je kaznovalo z 18-mesečno prepovedjo vožnje in 5600 evri denarne kazni.

Marentič pa je imel januarja 2018, ko so ga policisti ustavili med vožnjo, v krvi 1,73 promila alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Po skoraj mesecu dni molka je dogodek priznal in ga obžaloval, odstopa pa ni ponudil.

Mauricij Humar se je po objavi našega članka za naš medij odzval s spodnjim komentarjem. Objavljamo ga v celoti:

"Informacija, objavljena v Primorskih novicah glede mojega zadnjega prometnega prekrška, storjenega v petek zvečer, je delno resnična in hkrati zavajajoča ter na več mestih pretirano tendenciozna. V petek, 8. novembra 2019, po osmi uri zvečer sem, naj poudarim, izven vseh delovnih obveznosti storil resda prometni prekršek, kot to navaja medij. Po srečanju s prijatelji, kjer sem spil kozarec vina, me je ustavila policija pri kontroli prometa. Pri tem sem pri premikanju vozila vzvratno rahlo zadel sosednje vozilo. Z voznikom sva brez težav uredila zadevo, saj ni šlo za bistvene škodne posledice na vozilih. Pri testiranju alkoholiziranosti sem rahlo prekoračil dovoljeno vrednost alkohola, kar je bila kot že pojasnjeno posledica pravkar použitega kozarca vina v družbi prijateljev. Za to sem bil primerno oglobljen. Ocene, da sem bil vidno pijan, so povsem zlagane in zlonamerne. Moja zbranost, komunikacija in sodelovanje s policisti ter drugimi je potekala brez težav in brez kakšnih posebnosti, ki naj bi jih povzročil popiti alkohol. Obžalujem petkov dogodek, a se za svoje dejanje dodatno ne želim opravičevati, saj sem bil tudi primerno sankcioniran. Je pa res, da v tem dogodku ne vidim razloga zaskrbljenosti medijev in javnosti o morebitni okrnjeni zmožnosti in moralni integriteti za vodenje občine."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija