OPERACIJA USPELA: Juncker že zapustil oddelek intenzivne nege

Svet

Operacija anevrizme, ki jo je v torek prestal odhajajoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, je bila brez zapletov, je včeraj v Bruslju potrdila njegova tiskovna predstavnica Mina Andreeva. 64-letnik bo lahko že včeraj zapustil oddelek intenzivne nege, kdaj se bo vrnil na delovno mesto, pa je odvisno od hitrosti okrevanja.

Anevrizma je s krvjo napolnjena izboklina na arteriji, ki lahko poči. Večina anevrizm nastane na aorti, srčni steni ali v možganih. Če anevrizma poči, so lahko posledice tudi usodne. Tudi operacija je lahko nevarna

Juncker je svoj mandat na čelu Evropske komisije uradno zaključil 31. oktobra, a še vedno ostaja na položaju, saj komisarska ekipa njegove naslednice Ursule von der Leyen še ni dokončno sestavljena. Že v preteklosti je imel večkrat težave z zdravjem. Avgusta je denimo moral zaradi zdravstvenih razlogov skrajšati počitnice v Avstriji. V Luksemburg so ga prepeljali na nujno operacijo, med katero so mu odstranili žolčnik. Večkrat je imel probleme tudi z išiasom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  14 .11. 2019 ob  11: 03
Ke svinja ki sem.
žveplo |  14 .11. 2019 ob  11: 03
So mu uspeli izvleč plenkota?