VAM ŽE DIŠI PO SNEGU? Ta teden v znamenju smučarskih sejmov na Obali

Koper

Na bližnjih smučiščih v Italiji, kamor se Primorci radi odpravijo na smuko, je že padel prvi sneg. Na Obali delujejo številni klubi in društva, med najstarejšimi pa je SK Portorož s skoraj 40-letno tradicijo, ki bo konec tedna v prostorih Osnovne šole Lucija pripravil tradicionalni sejem rabljene smučarske opreme.

Kot pravi učitelj smučanja Gavrilo Stojanović, so tovrstni sejmi primerni predvsem za najmlajše. "Nova smučarska oprema je lahko zelo draga, otroci pa jo pogosto prerastejo že v letu dni. Na sejmu lahko, na primer, 5-letnega otroka opremimo s smučmi, pancerji, čelado in palicami tudi za manj kot 100 evrov."

Ko otrok opremo preraste, starši pridejo nazaj na sejem, prodajo staro in kupijo novo rabljeno opremo ter tako privarčujejo zajeten kupček denarja"Po dosedanjih izkušnjah na sejmu zamenja lastnika več kot polovica opreme. Seveda pa se najde tudi kaj za odrasle in nekoliko zahtevnejše smučarje," še dodaja Stojanović.

Koprski, izolski in portoroški smučarski klubi se lahko pohvalijo z dobro obiskanimi šolami smučanja, ki jih izvajajo v sklopu enodnevnih izletov na smučiščih čez mejo. Stojanović meni, da je glede na kvaliteto in bližino za obalne klube ter društva to najboljša izbira. Portorožani enodnevne izlete organizirajo v Piancavallu in Zoncolanu, zimovanje pa v času februarskih šolskih počitnic na smučišču Passa San Pellegrino.

SK Portorož bo organiziral smučarki sejem v soboto in nedeljo med 9.00 in 18.00 v OŠ Lucija. Tisti, ki bi radi že prej oddali svojo opremo, pa lahko svoj artikel prinesejo že v petek zvečer med 20.00 in 21.00.

Od danes do nedelje pa bo v Park Centru Koper potekal še Smučarski sejem Vitas, ki ga organizira ŠD Vitas. Obiščete ga lahko med 9.00 in 21.00.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija