VSAK DAN NOVO NASILNO DEJANJE NA OBALI: Policisti moškemu izrekli prepoved približevanja žrtvi in otrokom

Kronika

Koprski policisti so v večernih urah obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu so policisti izrekli prepoved približevanja žrtvi in otrokom, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Novice o nasilnem obnašanju se zdijo vedno pogostejše - ravno včeraj smo poročali o nasilnem Izolanu

Včeraj ponoči je nekdo poškodoval kovinska vrata na poslovnem prostoru v Sežani. Nastala je manjša premoženjska škoda. Policisti še zbirajo obvestila.

Pri kontroli prometa so policisti včeraj ob 15. uri v Kopru ustavili voznika osebnega vozila VW Golf. Ugotovili so, da je 40-letni moški avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico. Pri njem so našli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom mamil, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli. Za posest prepovedane droge sledi hitri postopek z odločbo, za posest ukradene registrske tablice kazenska ovadba, za ostale cestno-prometne prekrške pa obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 17.34 so policisti v Padni zasegli kombi znamke Peugeot, ki ga je vozil 42-letnik brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

154 klicev na 113, devet ilegalnih prestopov meje 

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah posredovali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, pri katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali nasilje v družini in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih.

Na območju PU Koper so od torka zjutraj do danes zjutraj obravnavali tudi devet oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti Policijske postaje (PP) Kozina so obravnavali pet državljanov Afganistana, policisti PP Piran dva državljana Kosova, policisti PP Koper enega državljana Afganistana in policisti PPIU Koper pa enega državljana Albanije. Pet oseb je bilo odpeljanih v center za tujce, štiri (dva državljana Afganistana in dva državljana Kosova) pa bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija