VROČINSKE NEVIHTE POVZROČALE TEŽAVE: Ponekod so zaprte ceste

Slovenija

Močnejše nevihte z nalivi in točo so včeraj najprej zajele Štajersko in Koroško, pozneje so prešle večji del vzhodne in osrednje Slovenije. Nevihte s točo so tako začele nastajati tudi na Dolenjskem in v Beli krajini. Okoli 19. ure se je neurje razbesnelo na območju med Novim mestom in Črnomljem, poroča portal 24 ur.

V Ribnici je bila pri Goriči vasi zaradi posledic vročinske nevihte poplavljena regionalna cesta Ljubljana-Kočevje. Promet je potekal le po enem pasu. Z območja občin Dobrepolje, Grosuplje, Velike Lašče in Litija uprava za zaščito in reševanje poroča o podrtih drevesih in električnih drogovih, sicer pa hujših posledic vremenskih nevšečnosti očitno ni bilo.

Malo pred 17. uro je v Šmartnem pri Slovenj Gradcu padala kot oreh debela toča, poročajo mediji. Ledena zrna so že padala tudi v Mislinji, Vuzenici, Pesnici in Šmartnem pri Paki. Ponekod na območju štajerske avtoceste je neurje močno oviralo promet.

Po napovedih Agencije RS za okolje so močne nevihte z nalivi in točo v osrednji in vzhodni Sloveniji možne še naprej. Za vzhodni in osrednji del države so izdali tudi oranžno opozorilo.

Od 22.52. ure dalje velja na hitri cesti na relaciji od razcepa Nanos do razcepa Ajdovščina zapora ceste 1. stopnje zaradi močne burje. Od 23:51 velja na regionalni cesti Podnanos – Manče - Vipava omejitev - zapora ceste 2. stopnje (100-130 km/h), zapora za kamp prikolice, vsa vozila s ponjavami in hladilniki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija