Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi
Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.
Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje z obale
Več kronike
NOVE PODROBNOSTI TRAGIČNE NESREČE V ISTRI: Sopotnica in otrok slovenska državljana
T.K.
-
danes ob 08:35
TRAGEDIJA V FURLANIJI: V eksploziji stare granate umrl 10-letni deček, dedek hudo poškodovan
T.K.
-
včeraj ob 12:14
ITALIJAN NAJ BI STORIL SAMOMOR: Zdaj so ga, po desetih letih, našli v Grčiji (FOTO, VIDEO)
N.J.
-
22.9.2023 ob 14:43
PRI 60-LETNEM STRELCU NAŠLI VEČ OROŽJA IN NABOJEV: Preiskovalni sodnik ga je spustil na prostost (FOTO)
N.J.
-
22.9.2023 ob 14:03
Novo iz Slovenije
BIK POŠKODOVAL SVOJEGA GOSPODARJA: S helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana (FOTO)
T.K.
-
danes ob 19:48
NA RELIJU V NOVI GORICI SLAVIL MADŽAR: Najboljši Slovenec končal kot 8. (FOTO, VIDEO)
T.K.
-
danes ob 19:17