Sadje in zelenjava, ki jih kupimo v supermarketih, znajo biti polni bakterij, zato je pomembno, da jih pred uporabo dobro operemo. Eden od načinov, da odstranite ostanke pesticidov, je, da v vodo, v kateri boste oprali sadje, dodate žličko sode bikarbone.
ZNATE PRAVILNO OPRATI SADJE? Znebite se vseh bakterij in toksinov
Trendi
Sadje in zelenjavo nežno zdrgnite pod curkom mlačne vode. Listnato zelenjavo raje namakajte, enako velja za zelenjavo, ki jo boste skuhali. Zelenjavo namakajte v skledi polni vode vsaj pet minut. Umazanija se bo medtem usedla na dno posode, zelenjavo pa ponovno sperite.
Največ toksinov imajo na svoji površini breskve, jabolka, paprike, češnje, višnje in nektarine, na desetem mestu so maline in na dvanajstem jagode.
Poleg sode bikarbone vam bo pri odstranjevanju ostankov pesticidov v pomoč tudi alkoholni kis. Sadje lahko najprej namakate 20 minut v kisu, nato ga sperete in ponovno namočite v raztopini vode in sode bikarbone. Seveda pa boste največ naredili za svoje zdravje, če boste jedli sadje in zelenjavo iz ekološke pridelave.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje z obale
Več kronike
260 KILOGRAMOV KOKAINA V LUKI: Potapljača, podvodni skuter, scenarij kot v filmu!
A.S.
-
danes ob 07:40
VINJEN ZA VOLANOM ŠOLSKEGA AVTOBUSA: Otroci so morali počakati na nadomestni prevoz
T.K.
-
včeraj ob 14:45
Novo iz Slovenije
ČAKA NAS IZRAZITA SPREMEMBA VREMENA: Meja sneženja bi se lahko spustila do nižin!
T.R.
-
danes ob 09:19
PESTRO DOGAJANJE: Ob 120. obletnici rojstva se bodo Kosovela spomnili v Sežani
T.R.
-
včeraj ob 10:02