V ZAKLJUČKU SPRINTA JE BILA NEPREMAGLJIVA: Lampičeva tretjič v karieri ugnala vse tekmice

Slovenija

Najboljša slovenska smučarska tekačica ta čas Anamarija Lampič je zmagala na sprinterski tekmi za svetovni pokal v Val di Fiemmeju, predzadnji za novoletno turnejo, in v klasičnem slogu dosegla tretjo zmago v karieri. Njen uspeh je dopolnil Miha Šimec, ki je končal v polfinalu in zasedel končno osmo mesto.

"Zelo sem vesela, prvič sem tu tekla v klasičnem koraku, res je izvrsten dan za mano. Moj načrt je bil, da sem zadaj ter da napadem na zadnjem vzponu," je povedala Lampičeva.

Finale je sicer začela v ozadju. Že po 15 sekundah je padla Rusinja Natalija Neprjajeva, pred tem tretja skupno na novoletni turneji in peta v seštevku pokala. Lampičeva je bila nekaj časa le pred njo, nato na zadnjem vzponu prišla tik za najboljše in vse prehitela v ciljni ravnini.

"Upam, da vas ne razvajam preveč, da to ne bo postalo že kar samoumevno. Še naprej bo treba delati, pred mano je še veliko stvari. Danes sem zelo zadovoljna z zmago, tega sploh nisem pričakovala. V četrtfinalu sem nato videla, da sem v zaključku res močna," je povedala Lampičeva.

Prevzela je tudi vodstvo po točkah na novoletni turneji, ima jih 75 in ima v boju za rdečo majico pred zadnjo nedeljsko tekmo 16 točk prednosti pred drugouvrščeno Rusinjo Natalijo Neprjajevo (59).

Tekmovalko iz Valburge pri Medvodah, tako kot vse ostale "preživele" na napornem touru, čaka le še nedeljski brutalni vzpon na Alpe Cermis, ki ima cilj na nadmorski višini 3650 metrov.

"Jutri je še zadnja tekma in nato bo konec. Vse sem dala od sebe, potrudila sem se. Tudi jutri bom dala maksimum. Spet imam rdečo majico, jutri grem do prvega sprinta na polno, en krog po stadionu in po tem, ko se proga začne spuščati proti smučišču, se bom malo umirila in si tisti zadnji klanec vzela 'po svoje'," je napovedala Lampičeva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija