V PROMETNI NESREČI UMRLA SOPOTNICA NA MOTORJU: Voznik je na spolzki cesti izgubil oblast nad vozilom

Kronika

Za posledicami prometne nesreče, ki se je danes okoli poldneva zgodila na cesti od Dvora proti Žužemberku, je v novomeški bolnišnici dve uri kasneje umrla 37-letna sopotnica na motorju. Vozil ga je 44-letni moški iz Avstrije, ki je po prvih ugotovitvah policistov med vožnjo izgubil oblast nad motorjem in skupaj s sopotnico padel.

[gallery id='34']

Fotografija je simboliča.

Po prvih ugotovitvah policistov se je nesreča zgodila zaradi neprimerne hitrosti glede na stanje in lastnosti vozišča. Vozišče je bilo namreč zaradi dežja mokro, na posameznih mestih se je zadrževala voda.

Motorista in 37-letno sopotnico, ki sta bila ustrezno opremljena in sta med vožnjo uporabljala motoristični varnostni čeladi, so po nesreči s hudimi poškodbami odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je sopotnica okoli 14. ure umrla. Motorist je ostal na zdravljenju, a po doslej znanih podatkih ni v življenjski nevarnosti.

O dogodku sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bil promet na cesti od Dvora proti Žužemberku oviran do 15.10, so še sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija