V PREDORU MARKOVEC OBRAVNAVA NESREČE, PRED NJIM PA KAOS: Na koprski policiji so zgroženi (VIDEO)

Kronika

Včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je v sredo zvečer zgodila v predoru Markovec. Tunel je bil zaradi tega nekaj časa zaprt v smeri proti Kopru. Medtem ko so policisti obravnavali trčenje, pa je pred predorom nastal kaos.

Do prometne nesreče, ki je zaprla predor Markovec, je prišlo v sredo ob 19.13. Po ugotovitvah policije je 27-letnica vozila po desnem pasu, ko je nenadoma iz neznanega razloga zapeljala na levi vozni pas in trčila v zid. Za njo se je z avtomobilom pripeljal 36-letnik, ki se je poskušal trčenju izogniti in je pri tem najprej podrsal kombi, zatem pa trčil v avtomobil 27-letnice. Oba voznika sta bila pod vplivom alkohola, moškemu je alkotest pokazal 0,61 mg/l alkohola, ženski pa 0,42 mg/l alkohola.

Medtem ko so koprski policisti obravnavali trčenje, pa je pred predorom nastal kaos. "Med obravnavo je bil predor zaprt, včeraj pa smo prejeli več informacij o tem, da so vozniki pred predorom obračali vozila in vozili v napačno smer, nazaj proti Izoli," so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Policisti so bili sicer o tem obveščeni, vendar na kraju kršitev niso zaznali.

???????? Trojno trčenje, ki je zaprlo predor Markovec.

Posted by Regional on Friday, December 3, 2021

Na PU Koper so nad početjem voznikov zgroženi. "Opozarjamo, da je vožnja v nasprotno smer po avtocesti izjemno nevarna. Ne zaradi kazni, ki vam jo lahko izreče policist, ampak zaradi ogrožanja življenja sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu," so jasni.

Ob tem so še spomnili, da je po Zakonu o pravilih cestnega prometa vožnja v nasprotni smeri na avtocesti prepovedana, globa za takšno dejanje pa je določena v višini najmanj 1200 evrov z izrekom 18 kazenskih točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

"Ob tem, kar smo vam napisali, lahko vidite, da se takšni primeri res dogajajo. Zavedamo se, da je to velik problem, vendar je tovrstne kršitelje velikokrat težko izslediti. Prav zaradi takšnih, smrtno nevarnih, situacij pogosto sodelujemo tudi z mediji, preko katerih nenehno opozarjamo vse udeležence v cestnem prometu na nevarnost vožnje v napačno smer," so pojasnili na koprski PU.

Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, pa svetujejo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  03 .12. 2021 ob  11: 54
18
Tam ni kamer?