V nesreči pri delu v HE Doblar se je poškodoval delavec

Goriška

Včeraj nekaj po 13. uri  je bila policija obveščena o nesreči pri delu v kraju Doblar (Občina Kanal ob Soči), kjer se je pri opravljanju pleskarskih delih v HE Doblar poškodoval 37-letni delavec.

Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni delavec na gradbeni oder naslonil kovinsko lestev in ko je skušal splezati na gradbeni oder (slaba dva metra od tal), mu je omenjeno lestev spodneslo, tako da je delavec pri tem padel na tla in utrpel poškodbo glave. Kasneje so mu na kraju ustrezno zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so nato poškodovanega delavca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Nepridiprav kradel bakreno žico

Včera je bila policija s strani uslužbenca Slovenskih železnic obveščena o tatvini bakrene žice med železniškima postajama Branikom in Štanjelom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec ukradel približno 4 kilometre komunikacijske žice. S tem protipravnim dejanjem je storilec povzročil za približno 700 evrov materialne škode.

Nepridiprav ukradel plastično cisterno

Policisti so včeraj obravnavali tatvino 1000-litrske plastične cisterne z njive v Šempasu. S tem dejanjem je neznani storilec lastniku povzročil za približno 200 evrov materialne škode.

Tatvina kolesa s pomožnim motorjem

Včeraj so policisti obravnavali tatvino novejšega kolesa s pomožnim motorjem znamke Tomos Standard 25, črne barve izpred enega od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. S tem protipravnim ravnanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za 980 evrov.

Vlomili v dve osebni vozili

Policisti so včeraj popoldne v Spodnji Idriji obravnavali kaznivo dejanje vloma v dva osebna avtomobila. Neznani storilci so razbili stekla na omenjenih vozilih in nato ukradli dve ženski torbici z dokumenti, mobilna telefona in gotovino.