V Ljubljani popoldan protivladni shod

Slovenija

Na Trgu republike se popoldan obeta protest proti vladi in koruptivnemu kadrovanju v državnih in občinskih podjetjih, kakor so ga poimenovali v gibanju Vseslovenska ljudska vstaja. Udeležbo je na Facebooku potrdilo okrog 600 ljudi, notranji minister Gregor Virant pa pravi, da varnost ne bo poostrena oz. bo taka, kot je običajno v teh primerih.

Vstajnike je za nov protest pred državnim zborom spodbudilo predvsem imenovanje nekdanjega poslanca PS in državnega sekretarja v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper.

Po mnenju gibanja je zadnje kadrovanje v Luki Koper nov dokaz, "da imamo v Sloveniji opravka s politično-tajkunskimi-bančnimi bandami, ki se med seboj trgajo za tisto malo plena, kar ga je še ostalo v Sloveniji".

Vendar v gibanju poudarjajo, da ne bo šlo le za protest proti imenovanju Gašparja Mišiča, temveč za shod proti kriminalnemu kadrovanju v državnih podjetjih in za protivladni shod. Spomnili so, da že od decembra lani zahtevajo odstop sedanjih politikov.

Prav tako zahtevajo imenovanje prehodne kompetentne in strankarsko neodvisne ministrske ekipe, ki bo uresničila osnovne zahteve protestnega gibanja, predvsem pa v razumnem roku pripeljala državo k predčasnim volitvam. Današnji shod, ki naj bi se začel ob 17. uri, sicer ni prijavljen.

V pripravi je sicer novela zakona o javnih zbiranjih. Minister Virant pravi, da se s tem zakonom "nikamor ne mudi" in ne bo šel v nadaljnjo obravnavo vse dokler ne bo usklajen s civilno družbo. "Če želijo sestaviti delovno skupino, ki bo pri tem sodelovala, se s tem strinjam in bomo sodelovali," je dejal.

V Sloveniji ni mladine - brezposelne namreč |  05 .09. 2013 ob  07: 20
Res je, da mora pritisnit močna lakota, da gre človek na ulico. A mladi tako jokajo kako da se na takšen način ne da več. Mladina raje "krade" status zaposlenega odraslim ki so brez statusa.
Očitno je Slovenec posebna sorta.
Brezposelna mladina, ki tako rada joče pa lahko nemoteno spremlja raje koncerte, lokale in športna tekmovanja.