Protesta pred Luko Koper ni bilo

Koper

Na spletnem omrežju Facebook se je pred dnevi pojavil dogodek, ki je za danes ob 18. uri napovedoval protest pred Luko Koper zaradi imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča na čelo družbe. Čeprav je svojo prisotnost na dogodku potrdilo nekaj čez 80 oseb, pa pred Luko vstajnikov ni bilo. Na članek se je odzval tudi Uroš Lubej iz Gibanja VLV.

Prisoten pa je bil eden od treh predstavnikov delavcev v nadzornem svetu Luke Koper, ki so v ponedeljek podprli Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave družbe, Mladen Jovičič. Pridružilo se mu je 10 delavcev, ki so bili pripravljeni protestnikom razložiti, zakaj so glasovali za Mišiča in zakaj je bila to najboljša možnost. 

"Mi smo prišli sem, da bi se soočili z vstajniki, da bi v nekem demokratičnem dialogu izmenjali videnje cele situacije, ampak nihče ni prišel," je za Regional pojasnil Jovičić. Dejal je tudi, da je v telefonskem pogovoru vodji vstaje Urošu Lubeju pojasnil situacijo, ta pa je potem, ko je izvedel za nova dejstva, dejal, da te vstaje ne podpira. 

Nekaj protestnikov je bilo sicer okrog petih na Titovem trgu, a vsega skupaj je peščica štela le 20 ljudi. Ti niso protestirali proti dogajanju v Luki Koper, ampak proti korupciji in političnim igricam nasploh, je bilo slišati. 

Sami delavci, ki so bili pred Luko Koper v znak podpore delavskim nadzornikom, pa so dejali, da se bodo za Luko borili in da večina situacije ne pozna. Poleg tega so dejali tudi, da so nekateri mediji poskušali ustvariti vtis, da so delavski nadzorniki zlorabili zaupanje zaposlenih, a da nikakor ni tako in da imajo še naprej polno podporo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Objavljamo popravek članka, ki smo ga prejeli s strani Uroša Lubeja iz gibanja VLV

"Jovičiču nisem nikoli rekel, da ne podpiram vstaje, nasprotno. Imenovanje Mišića in drugo politično mešetarjenje v zadnjem desetletju je povod za protest, ki bo v Ljubljani 5. septembra. Tam bomo izrazili nasprotovanje politikom, ki delujejo v nasprotju z interesi okolja in prebivalstva. Gibanje VLV ni bilo organizator shoda v Kopru."

BOBO |  01 .09. 2013 ob  23: 47
Vstaja pa taka. Če je to podobno protestu , je protestnike lahko sram . Sploh pa , ko sem poslušal vsakega posameznika, protestnika , sem videl , da ti ljudje sploh ne vejo kaj delajo. Ženske udeležene protesta so klobasale zakšne , da sem si mislil , da je to shod Lunatikov.. Nekaj posameznikov je dobro razumelo stvar ,ampak nekateri , bolje , da so tiho . Če bi izjave predvajal na kakšnem lokalnem radiju in nebi povedal za kaj se gre , bi se smejala cela Slovenija.
Eni pišete , da je protest definitivno bil. Če seštejem policaje in medije skupaj , so krepko presegli vaše število. To zame ni protest ampak navadna polomija , ko nekdo hoče povedati svoje mišljenje in nestrinjanje na ta način , pomeni , da je v prekleti manjšini in bolje , da se niti ne oglaša. Pomeni , da organizator nima minimalne podpore in , da je popušil. Predvsem pa sem razočaran nad dejstvom , ko je pri vprašanju , kaj je naredil Mišič narobe , odgovoril , da je sumljivo bogat in , da je protest namenjen vseslovenski politiki. Nehajte že enkrat improvizirati , če ne bom zbral dvajset ljudi , tri več od vas in bom štrajkal proti takšni obliki protestov.
Protestnik |  31 .08. 2013 ob  21: 11
Protest je definitivno bil, saj dokaz je na obajvljenem videoposnetku, ter stevilni ljudi, ki so slikali in snemali ob dogodku, kakor je razvidno iz posnetka. Sicer pa kdor zeli izvedeti resnico naj bo drugic prisoten na protestu, da vidi, kako stvar dejansko poteka, saj, ce zelimo spremembe, moramo biti aktivni in izraziti svoje nezadovoljstvo na ULICI ne pa kaficih, kjer se napivaste in smilite sami sebi in pol lastnik kafica sluzi na vas racun, po moznosti je lastnik se kak Popovic ali Misic ali kdo drug...
Iovixix |  31 .08. 2013 ob  19: 50
Torej Jovičič laže. Torej je tudi grozil s stavko.
Kaj zdaj?! |  31 .08. 2013 ob  14: 25
Protest je bil ali ne? Regionalobala prosim razložite mi to komedijo zmešnjav. Včeraj pravite, da shoda ni bilo, danes pod drugo novico pravite, da je bil. Meni ni več nič jasno. Upaqm, da ta novica ni del manipulativne zgodbe, ki jo hoče pokvarjena klika na obali izpeljat, tudi na hrbtu Regionalobale.
suzenj |  31 .08. 2013 ob  12: 16
Na koncu bo prislo do drzavljanske vojne in bo umrlo ogromno nedolznih ljudi, saj ljudje bodo obupani in se bodo spravili na kogarkoli.
Nakladanja in tuljenje brez veze..... |  31 .08. 2013 ob  08: 04
Nič nimam proti protestom a zakaj se ne ozrejo levo in desno in pogledajo kdo ima tam nadzor, začenši pri parku pred Konzulatom. Vsi so namreč isti, zjutraj vstanejo, grejo na WC, med vožnjo v dragem avtomobilu pa opazuejo, če jih ljudje gledajo in kako bi še bolj vplivali na množico.
Vsi so isti. Ali je to relacija Ljubljana - Koper ali pa Piran - Koper. Diši jim le v oblast in želja po prevladi.
Vi - protestniki pa nasedate kljub temu, da ste edini brez služb.

Mišič: .......................Moja resnica o vojni za Koper.......
Kup nakladanja in očitkov Senci , da bi pa povedal kaj konkretnega - pa nič. Obstajalo je plenjenje tudi pred sedanjim nastopom nadzornikov. Ko je Franca to javno povedala - so bili vsi tiho. Da nadzorniki ne dobijo podatkov , za kaere bi morali odgovarjati pa je tudi očitno samoumevno. Če vprašaš po podatkih, pa te odstavijo.
Tukaj namreč tiči zajec . podatki so tajni, kot so osebni podatki tajni, tako da bo slovenski delavec vedno bolj suženj.

Mišič pa kot vsi - spet . pravi , da ne more povedati še vsega.
Kaj se je še kdaj zgodilo, da bi kdo povedal resnico v tej Sloveniji?
V Sloveniji se ogromno dela z jezikom, zato je samo vprašanje časa, kdaj bo počilo . Kdaj bo počilo?
Prav kmalu . ko bodo v zdravstvu prišči na vrsto samo tisti z denarjem in kmalu, ko ne bo denarja za penzijo.
Lino |  31 .08. 2013 ob  07: 36
Nadzornike podpira samo sindikat dvigalistov, To je tista skupina ki dela 3,75 ure na dan. Ostali zaposleni ki delamo normalen urnik 7,25 ure pa smov večini proti. Za nas so dvigalisti priseski na luko in povzročajo ogromno gospodarsko škodo, enačimo jih s priseskom Senica. Zakaj Jovičičič ne pove javnosti kdaj je zadnjič oddelal svojo šihto pošteno, za katero dobiva zelo dobro plačo. Zakaj ne povejo
tisti na spodnji sliki da so čakali pred Luko v delovnem času in s tem kršili pogod o zaposlitvi saj so zapustili delovno mesto. Da vidimo velikega borca če bo ukrepal, tako kot se hvali.
Protestnik |  31 .08. 2013 ob  00: 12
@kvakarju Ti si ljubljancan, ki sploh nisi bil na protestu in sploh ne poznas folka. Drugace se enkrat video, ker nekdo laze, da ni bilo protesta. Imamo tudi na stotine pric "mimoidocih", ki so gledali, slikali, saj se jih vidi tudi na posnetku. Vecina nas je iz kopra in se poznamo, tako, da ne palamudi. Sicer pa koga boli kurac od kje so protestniki, kje so bile raje ostale koprske PICKE? Kaj vas je sram iti na ulico in se raje skrivate doma ali v kakem kaficu?

http://www.youtube.com/watch?v=Py6-8oEW49g
protestnik - kva? |  30 .08. 2013 ob  23: 31
-3
Poglejte objavljen video spodaj. Kak se lublančan pogovarja s policisti. "Jah, šli bomo kok smo že šli, a ne...". Komedija. :)
Bogi župan, Koper in Luka s takimi... |  30 .08. 2013 ob  23: 30
Zakaj edino Jeretič in Juri pogrešata proteste ?
Verjetno jim je zmanjkalo teme za poglobljeno analizo, ker za drugo kot za (anali) zanje nista.
Anej |  30 .08. 2013 ob  23: 22
-2
internetni protestniki oz. vstajniki so se podelali v hlače :)) :)) :)) niso si upali na ulico :)) :)) :)) eeeee moji tifozi še en dokaz več kake pičketine ste :)) :)) :))
protestnik |  30 .08. 2013 ob  22: 24
Protest je bil:
http://www.youtube.com/watch?v=Py6-8oEW49g
1