Na Trgu republike znova protestniki

Slovenija

Udeleženci današnjega protivladnega protesta so krenili na pohod po ulicah mestnega središča. Od Trga republike je povorka krenila proti Kongresnemu trgu, nato pa bodo mimo Čopove, Cankarjeve in Prešernove odšli do vlade. Protesta, ki zaenkrat poteka mirno, se udeležuje nekaj sto ljudi.

Predstavnici gibanj VLV in TRS nameravata pred vlado prebrati zahteve današnjega shoda, nato pa bosta mikrofon prepustili še ostalim protestnikom.

Zahtevajo odstop vlade

Zahteve shoda vstajnikov so transparentno, nekoruptivno, neklientelistično in od ozkih političnih interesov neodvisno kadrovanje in upravljanje z državnim premoženjem. Prepričani so, da vlada Alenke Bratušek nima moči, da bi te zahteve uresničila, zato zahtevajo njen odstop in oblikovanje prehodne vlade, ki bo sposobna izvesti nujne ukrepe proti korupciji, klientelizmu in gospodarsko stabilizirala državo ter jo pripeljala do predčasnih državnozborskih volitev.

Svoje nasprotovanje sporočajo z vzkliki in transparenti

Na protestu se je pojavila tudi skupina protestnikov, ki vstajnikom očita, da se gredo politične igre. Sicer pa protest za zdaj mineva mirno. Protestniki pa svoje nasprotovanje s kadrovsko politiko države sporočajo z vzkliki in transparenti.