Protestni sprehod v Kopru

Koper

Napovedanih množičnih protestov proti imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper v Kopru včeraj ni bilo. Zbrala se je skupina nekaj več kot 10 ljudi, ki so svoje nasprotovanje izrazili s sprehodom iz Titovega trga do krožišča pred Luko. Kmalu zatem so se razšli. Kako je izgledalo, si oglejte v spodnjem posnetku!

BOBO |  02 .09. 2013 ob  21: 19
Protestnik , daj se poslišaj . Govoriš kot nekoč Kristus. Vi nam boste pokazali pravo pot . Ma koji ste mi vi faktor. Sem poslušal komentarje nekaterih protestnikov, moram reči , da sem v vrtcu slišal pametnejše komentarje od štiriletnih otrok.
BOBO |  02 .09. 2013 ob  21: 16
No sedaj pa imate , saj so vsi v občinskem svetu podprli župana z opozicijo vred . Kaj sedaj so pa vsi mafija, in sedaj so vsi ovce . . Ma nehajte že bluzit.
Protesti |  02 .09. 2013 ob  14: 59
se vedno pričnejo z 20 ljudmi...končajo pa z 2000! Podpiramo vstajo.
USTANOVIL |  02 .09. 2013 ob  09: 08
bom podjetje za DERATIZACIJO. Očitno bo v bodoče dosti dela!
TITO |  31 .08. 2013 ob  16: 21
-3
Ja ću uvijek da glasujem za POPOVIĆA.
protestnik |  31 .08. 2013 ob  15: 35
Zato pa potrebujemo redne proteste, da ljudem odpremo oci, da obstaja alternativa, da nam ni vseeno in, da smo pripravljeni ukrepati. Mi vam ponujamo roko in vam pokazemo pot, vi ste pa tisti, kateri morate narediti prvi korak, saj vas ne moramo siliti, za razliko od vlade, ki vam na silo dvigne davke, ali POPO, ki vam za 100% dvigne komunalne prispevke, ceprav MI ZAHTEVAMO UKINITEV KOMUNALNEGA PRISPEVKA, Popovic dela lih obratno in ocitno ne zeli prisluhniti ljudem zal.
KOPER = Miš  |  31 .08. 2013 ob  15: 33
Da povemo županu in meščanom Kopra svoje, pri tem pa pustimo policajem mirno delo je najboljše, prevzet iniciativo takšno kot je to županova finto - kičenje - pretiravanje z okraski ali hrano ali pivom.
Potrebno se je okičit oziroma je potrebno okičit čas s podobo Miša.

Miška na na verižici za vratom, miška na nogavicah, copatih, mišje maskote v vrtovih Ored občino, pred Bonifiko, pred Luko, povsod, kjer živijo in se gibajo tatovi, ta skorumpirana banda..........
Ja, edina enotra ideja , ki mogoče ne bi nobenemu povzrčala škode, bi pa povedala marsikaj je maskota v obliki "MIŠA".
Tam |  31 .08. 2013 ob  15: 10
Potem so pa volitve in spet vsi tečejo volit Popoviča in kompanijo. Potem pa vsi presenečeni jočejo in ne razumejo zakaj gre vse po slabem. Ta država se ne bo nikoli spremenila dokler ljudje ne odprejo oči in začnejo malo s svojo glavo razmišljat, noben protest zdej ne bo pomagal.
koprcan |  31 .08. 2013 ob  14: 50
Ja mali popravek, drzavno ni vec druzbeno, ker drzavno postaja privatno in to je problem. Zato pa potrebujemo proteste, da si izborimo pravice, katere so nam odvzeli, ter priborimo nove, saj cene nam bodo samo jemali do onemoglosti.

V kopru je bilo ze vec kot 15 protestov in policaji so bili zmeraj prisotni, tudi ko je bilo samo 5 protestnikov je bilo 5 policajev, torej 1 policaj na enega protestnika in to lahko stejemo kot najuspesnejsi protest v zgodovini Slovenije, saj nikoli ni bilo se tako velikega nadzora nad protestniki, da bi potrebovali ENEGA POLICAJA NA ENEGA PROTESTNIKA.

Zato ni pomembno stevilo protestnikov, temvec stevilo in kvaliteta protestov in zadnji protest je bil OGROMEN USPEH, tako kot vsi ostali protesti v Kopru, ter dokaz, da se lahko tudi na miren nacin marsikaj naredi. Podpore je ogromno, samo ljudje se bojijo izpostaviti in udeleziti protesta, nekateri slikajo, eni ploskajo, drugi trobijo z avtom in tako izrazijo podporo protestu.

Potrebujemo samo redne proteste, da se ljudje naucijo in navadijo kako se protestira, saj mafija oragnizira vecje proteste, kjer lahko podkupi udelezence, toda mi bomo zmagali z vec malimi protesti, saj tam pridejo posteni ljudje, ki niso skorumpirani in vedo zakaj grejo na protest.
@ koprčan |  31 .08. 2013 ob  13: 27
Lepo si povedal - manjka samozavesti.
Manjka pa tudi zavesti, da se da s shodom kaj premakniti. Krade se in to na veliko in na očeh vseh.
Družbeno ni več družbeno - je državno.
Kot državljani nimamo pravice do množične izmenjave mnenja, če ne prijavimo shoda.

Dovolj jasno je bilo, da so policaji takoj s svojo prisotnostjno delovali zastrašujoče.
Po drugi strani, pa se ničkolikokrat na enak način sprehajajo tujci, iz barke ali turisti v enaki skupini, pa celo slikajo, pa delajo na prehodu za pešče zmedo, pa jih policaji niti ne opazijo.

Kaznovanje je še vedno nekaj ki je ostalo iz preteklosti in zaradi česar moramo biti državljani tiho.
koprcan |  31 .08. 2013 ob  13: 05
@misek in kaj si hotel s tem reci? Da te je sram, ker se nisi udelezil shoda ali kaj? Ja vas je lahko vseh sram, ce ste bili doma, saj treba imeti jajca, da se pridruzis protestu. Verjetno se kje zapijate s kaksnim prijateljem. Zakaj ne greste na protest vas bo vsaj vec kot 2 cloveka, saj ni pomembno stevilo protetnikov, saj vsak ki pride mora biti ponosen, da je tam, saj ne potrebujemo stevilk, temvec samozavestnih ljudi, ki vedo zakaj tam pridejo, bolje manj in bolj kvalitetnih ljudi.
mali mali mišek |  31 .08. 2013 ob  12: 47
-1
Smesno vse skupaj..
Lahko recem samo :

http://2.bp.blogspot.com/-COMwuNQBDxE/T7JBSbSAZGI/AAAAAAAAAoM/B7V1JToROtU/s640/triplefacepalm.jpg
1