Tudi Zidar mora rušiti svojo vilo na Obali

Kronika

Napol zgrajena vila Ivana Zidarja, ki leži ob jezeru v Fiesi, je črna gradnja.

Po poročanju spletnega portala PlanetSiol.net gradbenemu baronu Ivanu Zidarju ne bo treba rušiti celotnega objekta v tretji gradbeni fazi, ampak le del, ki ni v skladu s pridobljenim gradbenim dovoljenjem.

Da se objekt ne gradi v skladu z gradbenim dovoljenjem, je gradbeni inšpektor ugotovil že leta 2008. Načelnik Upravne enote Piran Ivan Seljak pravi, da je takrat lastnik objekta vložil zahtevo za spremembo gradbenega dovoljenja, ki pa je bila zavrnjena.

Seljak je Zidarja po večkratni izdaji odločbe, da je treba neskladnosti na objektu odpraviti, vnovič pozval, naj odpravi vse nepravilnosti, ki niso v skladu z veljavnim prostorskim aktom. Nekdanji prvi mož SCT-ja se je na vsako odločbo pritožil na drugostopenjski organ, piše Planet Siol.

Objekt kazi Fieso

Na piranski občini so prepričani, da takšen objekt, kot je zdaj, kazi Fieso, ki jo želijo v prihodnje spremeniti v rekreacijsko turistično zeleno območje.

Občina Piran je bila še pred letom dni zainteresirana za nakup tega objekta in bi tako uveljavljala celo predkupno pravico. Danes pa ji nakup Noviste, tako se imenuje še nezgrajena vila, onemogoča predvsem pomanjkanje proračunskih sredstev za takšno investicijo, še piše Planet Siol.

sportske novosti |  09 .08. 2013 ob  07: 51
Seba, on je tvoj 'prijatelj' kateremu priporočaš 'prijatelje'. Lp
On |  06 .08. 2013 ob  07: 18
Stavba je monstrum,ki kazi Fieso in obalo.Ce jo ne bodo zmanjsali,naokoli bodo zrasle podobe megalomanske hise.Teh nekaj porusenih zidov ni nikaksna vrednost ce jo primerjamo z posledicami vkolikor ostanejo.Praznih his in stanovanj slamnatih lastnikov je toliko,da nam ni treba zidati novih.Tudi nova bi podobni lumpi gradili s krediti,ki nas bodo drago stala.Ce sedaj ne nehamo s temi gradnjami financna luknja bo se globlja.Dolgove ne bodo mogle placati niti generacije zanamcev,nasi pravnuki!
Boškarin |  06 .08. 2013 ob  01: 05
Z denarjem ljudstva je gradil in ne s svojim denarjem, tudi ne z denarjem tistih, ki zahtevajo rušenje ne. Torej naj tale stavba ostane ljudstvu, kateremu itak ne bodo mogli povrnit vsega kar so mu nakradli, pa čeprav bi vse kar je namenjeno rušenju predali v upravljanje izigranemu delovnemu narodu. Predlagam, da stavbo v Fiesi namenijo ljudem, ki nimajo več kam, pa čleprav so garali vso svoje usrano življenje, torej upokojencem v stiski.
slovenec |  05 .08. 2013 ob  23: 07
Ma kaksne neumnosti delamo. Namesto, da bi mu zaplenili crnogradnjo in posest jo rusijo. Res sama skoda.
Vesna |  05 .08. 2013 ob  19: 54
Kaj pa Obcina Piran govori o rekreacijsko turisticnem zelenem obmocju v Fijesi,ce istocasno sprejema OPPN za gradnjo(meni neznanega st) stanovanjskih objektov in za gradnjo garazne hise.O temu so govorili na zadnji seji Ob sveta.Res mi ni nic jasno!Prosim ce mi lahko bilo kdo pove kaj se dogaja v zvezi s Fieso.Vnaprej hvala in lp!
StrupeniAdi |  05 .08. 2013 ob  14: 16
lp
Objekt kazi Fieso?Ja pa še kaj drugega.Bi bilo predolgo pisati o vsemu,ker itak ne pomaga nič!Najbolje bi bilo vprašati piranske župane začenši z Štularjevo,ta ima nedvojbeno največje zasluge da je ta edini še zeleni košček OP tako pozidan.!Jezero je včasih bilo sladkovodno polno kopalcev, otrok ,čista voda, jegulje itd. Naš vrli skrbnik narave z svojo sanjsko službo ni niti nikoli kolikor jaz vem probal to zadevo sanirati.!Avtokamp je bolj podobenm ciganskemu taborju.Slo si ne bi smela privoščiti glede na velikost obale take kampe.!
O Okolju ni potrebno izgubljati besed,včeraj rampa na vrhu,sedaj jo ni več,pa dajmo povsod parkirne ure .....Skratka zadeva je zavožena da bolj ne more biti in gre svojo pot.
Sicer pa samo podatek da je vrla slovenska(občinska oblast)uspela zasaditi v 60(!!)letihv celi Fiesi pičla dva,tri drevesa ,pove vse!!
lp
Novista |  05 .08. 2013 ob  13: 42
Že samo ime pove, da ne bo ugledala dokončanja. :)
TO JE ŽE DOLGO  |  05 .08. 2013 ob  12: 55
ZNANO, KAJ PA RAZNIM LEKARNARJEM, ĐANKOVIĆEM IN PODOBNO?
juhuhu pa smo tu |  05 .08. 2013 ob  11: 27
itak bo kazen odslužil z družbenokoristnim delom in to tako, da si kar sam s krampom in lopato poruši, vmes naj ga kar veselo cuka, če ima jajca