TUDI NA OBALI SMO JIM PRIČA: "Niso povezani z zvezo društev gluhih, če jih opazite, takoj pokličite policijo!"

Kronika

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije opozarja, da se po različnih krajih pojavljajo posamezniki, ki se pretvarjajo, da so gluhi ali naglušni in da zbirajo sredstva zase ali za organizacije gluhih in naglušnih v Sloveniji. Zveza poudarja, da nima nobene povezave z njimi.

Fotografija je simbolična.

"Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ter vsa njena društva nimajo nič s tem in gre za morebitne zlorabe," so zapisali. Organizacije zveze po njihovih besedah ne zbirajo sredstev na tak način, ker to pomeni kršitev zakonodaje. Kdor opazi osebe, ki zbirajo denar za gluhe ali naglušne na tak način, naj to nemudoma sporoči policiji, so pozvali.

Policisti so že večkrat posvarili pred dajanjem prostovoljnih prispevkov neznanim ljudem. Občanom svetujejo, naj bodo pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje.

O domnevnih lažnih gluhonemih beračih smo poročali prejšnji teden, ko je nam je bralec poslal fotografije dogajanja na punti v Piranu, kjer so se med gosti lokalov sprehajali trije mladeniči in dekle ter prosili za podpise in denar.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Sebastian |  09 .07. 2019 ob  23: 00
In pokličeš na 113 in ti rečejo da imajo gužvo in da bodo poslali nekoga, ko bodo imeli čas, in smo čakali 2 ure in še enkrat poklicali, pa so rekli da nimajo nobene razpoložljive enote, tako da ne furat neke fore, ker policija ne ukrepa v teh primerih, kratko malo se jim jebe za to.. Regional vi pa lahko sami preverite.... enkrat pokličite pa ne rečt da ste novinarji, pa boste videli da tako funkcionira...