STE VIDELI LAŽNE BERAČE PRED TRGOVSKIMI CENTRI NA OBALI? Takoj pokličite policijo!

Kronika

V zadnjih dneh so na Policijski upravi (PU) Koper večkrat prejeli klic, da tujci zbirajo denarne prispevke s pretvezo, da so gluhonemi. Pojavljajo se tako na območju Kopra, Lucije, Izole (in tamkajšnje bolnišnice) kot tudi drugod po Sloveniji (na območju PU Ljubljana). Samo danes so koprski policisti do tega trenutka dobili že dve takšni obvestili, so sporočili in obenem opozorili vse, naj tujcem ne nasedajo.

Fotografija je simbolična.

Kot je zapisala tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec, očividci večkrat omenjajo vozilo VW Sharan, informacije o registrskih tablicah pa so različne (srbske, romunske, francoske, italijanske ...). Tudi podatki o osebah se razlikujejo, med njimi so tako moški kot ženske. Običajno jih opazijo na večjih parkiriščih in pri trgovskih centrih.

"Opozarjamo vse, da tujci velikokrat s to pretvezo potem okradejo dobroverne mimoidoče. Ne nasedajte takšnim prošnjam. Vsi, ki zbirajo prostovoljne prispevke, morajo imeti za to tudi potrdilo upravne enote. Vse, ki bi opazili takšne primere, prosimo, da res čim prej pokličejo na 113 in te informacije sporočijo policistom. Hitrejša kot je informacija, večja je verjetnost, da jih policisti dobijo na kraju in ukrepajo," so sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija