PREDRZNI TATOVI NA DELU, NE NASEDAJTE! V Izoli gluhonema berača, v Kopru lažni maserki

Kronika

Na Policijsko postajo Izola je državljan Hrvaške prijavil tatvino denarja iz denarnice. V centru Izole naj bi do njega pristopila moški in ženska, ki naj bi bila gluhonema, in prosila za denar. Hrvat je odprl denarnico, da bi jima dal 10 evrov, istočasno pa je eden od dveh domnevno gluhonemih beračev segel z roko v njegovo denarnico in iz nje vzel 40 evrov, zatem pa nekaj kazal z roko in zbežal.

Tatova naj bi se odpeljala z vozilom francoskih registrskih tablic. Ženska in moški naj bi bila stara 25 do 30 let.  ženska ima temno rjave, čez ramena segajoče lase, je močnejše postave in visoka približno 165 cm. Moški naj bi bil neobrit, s kratkimi lrnimi lasmi, visok med 175 in 180 cm ter oblečen v temnejša oblačila. Nobeden od njiju ni govoril.

V Kopru 'na delu' lažni maserki

Zvečer so policisti dobili prijavo, da sta dve osebi okradli starejšo gospo v Kopru. Do stanovanja 81-letne gospe sta prišli okoli 12. ure neznani ženski. Pozvonili sta, zatem pa vstopili v stanovanje, predstavili sta se kot maserki. Medtem ko je ena oškodovanko masirala, ji je druga iz spalnice ukradla več kosov zlatega nakita. Zatem sta obe stanovanje zapustili.

Ženski naj bi govorili hrvaško, ena naj bi bila stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, močnejše postave, črnih las do ramen, oblečena v bundo z rdečim ovratnikom, druga pa okoli 60 let, visoka okoli 170 cm, krajših sivih las, suhe postave, oblečena v siva oblačila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija