VNOVIČEN POJAV 'GLUHONEMIH' BERAČEV NA OBALI: Policija opozarja na previdnost!

Kronika

Včeraj popoldne je pred eno od koprskih trgovin ponovno prosjačil tujec, ki se je izdajal za gluhonemo osebo. Policisti so identificirali 37-letnega državljana Romunije in mu izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

V zadnjem času se povsod pojavljajo osebe, ki se izdajajo za gluhoneme in želijo denar, so zapisali na Policijski upravi (PU) Koper, kjer občane zato opozarjajo na previdnost. "Prostovoljne prispevke lahko zbirajo v Sloveniji le nepridobitne pravne in fizične osebe, ki imajo dovoljenje upravne enote, na območju katere imajo sedež ali stalno prebivališče," ob tem pojasnjujejo na koprski policijski upravi.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 4. 6. 2019 od 6.00, do danes, 5. 6. 2019 do 6.00, obravnavali 15 oseb (vsi državljani Afganistana)ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med RH in RS. Vse so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Danes jih bo 10 vračanih na Hrvaško, pet mladoletnih pa je nastanjenih v Center za tujce.

Fotografija prijetih migrantov, ki so jih prijeli ilirskobistriški policisti. (Foto: PU Koper)

Kraje in prometni prekrški

Popoldan so policisti v Kopru 36-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Krkavčah je nekdo izpred gospodarskega poslopja s traktorja ukradel akumulator in obe vertikalni dvižni roki hidravličnega sistema. Škode je za 350 evrov.

Registrske tablice natisnil kar sam

Ob 21.20 so policisti v Srgaših Celjanu zasegli osebni avto. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, natisnjene na plastiko, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,48 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog ter kazenska ovadba za ponarejanje uradnih listin.

Ob 1.35 pa so pri Divači ustavili 50-letnega državljana Italije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,34 mg/l alkohola, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Po zaključenem postopku ni upošteval odrejene prepovedi vožnje in je z vožnjo nadaljeval, zatem pa so ga še enkrat ustavili. Osebni avto so mu zasegli, vozniku pa odredili pridržanje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija