TRPITE ZA COVIDSOMNIJO? Manj časa preživite v postelji, pojdite na sonce in telovadite

Trendi

Epidemija koronavirusa vpliva tudi na cikel spanja, ki se je pri marsikomu spremenil. Nekateri delajo bolj pozno v noč, spet drugi zjutraj spijo dlje kot običajno.

Vsaka sprememba dnevne rutine vpliva na to, kdaj bomo zaspani in kdaj se bomo zbujali. Veliko strokovnjakov se strinja, da je korona vplivala na spanje ljudi, saj nekateri lahko spijo več, drugi manj. S tem pa je korona vplivala tudi na človekove sanje.

Ker nekateri delajo od doma, spijo v času, ko bi sicer bili na poti na delo. Italijanska študija je pokazala, da gredo ljudje v času karantene kasneje v posteljo in kasneje zjutraj vstajajo, približno 40 minut kasneje. Zaposleni spijo celo dlje od študentov in vstajajo 1 uro in 15 minut kasneje, kot so to počeli pred pandemijo.

In čeprav so bili več časa v postelji, so se vsi pritoževali, da slabo spijo, je pokazala študija. Zato se je pri njih povečal stres, tesnoba in depresija.

Če vstajajte prepozno in preživite v postelji preveč časa čez dan, vaše telo morda ne bo pripravljeno na sanje istočasno kot vi. To lahko rešite tako, da zjutraj malce prej vstanete in manj časa preživite v postelji čez dan. Poleg tega je za dober spanec pomembna sončna svetloba in telovadba, nič od tega pa ne dobite, če cel dan preležite v postelji.

Kitajska študija je pokazala, da so ljudje, ki so se bali korone, imeli več težav z nespečnostjo, posebej mlade ženske. Kar 68 odstotkov ljudi po koncu spomladanske karantene ni imel več težav z nespečnostjo zaradi povečanega stresa. Pojav so poimenovali covidsomnija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Mitos |  29 .10. 2020 ob  16: 37
-1
POLITIKOSOMNIJA mislim, da je bolj pravi izraz! Čakat vsak dan s kakšno cvetko nam bodo postregli in kaj novega nam spet vzeli, to je morija!
Moj otrok se bo hmalu zavedal kaj pomeni bit lačen in je za to v prvi vrsti kriva nesposobna politika.....pa naj oni lajajo, da rešujejo življenja v luno, meni ne rabi!