TO VOZILO STA UPORABLJALA PRI VLOMIH PO OBALI: Koprski policisti aretirali roparski par (FOTO, VIDEO)

Kronika

V začetku letošnjega leta so policisti Policijske postaje (PP) Koper obravnavali 13 vlomov v različne stanovanjske hiše v ožji okolici Kopra. Pred tednom dni so odvzeli prostost 26-letnemu državljanu Hrvaške in 33-letni državljanki Srbije, za katera utemeljeno sumijo, da sta izvršila vsaj štiri izmed 13 omenjenih kaznivih dejanj. Sodnik je zanju v soboto odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s preiskavo v smeri dokazovanja še preostalih, do sedaj neraziskanih kaznivih dejanj.

Za sedaj utemeljeno sumijo, da sta osumljenca 23. januarja 2020 vlomila v stanovanjsko hišo v Svetem Antonu, a sta bila od tam prepodena. Oškodovanka si je takrat zapomnila znamko njunega osebnega vozila in jo sporočila policiji. Šlo je za vozilo Renault Megane, prve generacije, črne barve, z nameščenimi tujimi registrskimi tablicami, je danes povedal komandir PP Koper Loris Čendak.

Naslednji vlom sta osumljenca storila 31. januarja v Ankaranu, kjer sta iz stanovanjske hiše ukradla denar, nekaj nakita in ključe dveh osebnih vozil. Državljana Slovenije sta oškodovala za približno 1000 evrov. Istega dne sta izvršila še vlom v stanovanjsko hišo na območju Kopra, kjer sta si nezakonito pridobila nakit ter s tem oškodovala državljanko Slovenije za približno 1150 evrov.

Zadnje dokazano kaznivo dejanje sta izvršila 6. februarja na območju Kolombana, kjer sta iz odklenjene stanovanjske hiše odtujila denar in zlatnino. Državljanko Slovenije sta s tem oškodovala za 2000 evrov. "Pri vseh primerih je skupno, da sta vlamljala skozi balkonska vrata v pritličju, v zadnjem primeru pa je bila hiša odklenjena in sta imela vanjo prost vstop. Ob tem bi vse občane in občanke pozval, da svoje premoženje ustrezno zavarujejo," je dejal Čendak.

Fotografija je simbolična. 

Po njunem zadnjem izvršenem kaznivem dejanju so koprski kriminalisti na območju Bivja opazili osebno vozilo, ki je ustrezalo opisu vozila, ki sta ga uporabljali osebi iz prvega vloma, zato so vozilo zaustavili. Ker so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da sta 26-letnik in 33-letnica, ki sta se nahajala v vozilu, storilca vlomov, jima je bila odvzeta prostost.

Koprski policisti so nato ugotovili, da sta imela 26-letnik in 33-letnica najeto sobo v Postojni, zato so tam opravili hišno preiskavo in hkrati tudi preiskavo njunega osebnega vozila. Osumljencema so zasegli več kot 1500 evrov gotovine ter večje število telefonov oz. sim kartic, ki bodo predmet nadaljnjih preiskav.

V sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi so policisti ugotovili, da sta bila oba osumljenca na območju Hrvaške že obravnavana za vlomne tatvine, 26-letnik pa za premoženjska kazniva dejanja tudi na območju druge policijske uprave v Sloveniji – bil je tudi pogojno obsojen, je razkril Čendak.

"Policijsko preiskavo nadaljujemo v smeri dokazovanja tudi drugih, zaenkrat še nedokazanih kaznivih dejanj vlomov," je še dodal komandir koprskih policistov, ob tem pa vse občane pozval, naj "policiji na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200, sporočijo, če so v bližini svojih bivališč morebiti opazili sumljivi osebi ali njuno osebno vozilo Renault Megane, prve generacije, črne barve, z nameščenimi tujim registrskimi tablicami. Obstaja namreč sum, da bi osebi lahko storili še več kaznivih dejanj vlomov". Koprski policisti preverjajo tudi, ali sta bila osumljenca morebiti del večje kriminalne združbe.

Izjavo za medije smo na našem portalu spremljali v živo.

Komandir PP Koper Loris Čendak o raziskanih vlomih na Koprskem.

Posted by Regional on Thursday, February 13, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija