OPOLNOČI ALARM NA BENCINSKEM SERVISU: Povzročili za 10.000 evrov škode

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 37 primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih sta se lažje poškodovali dve osebi. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali v treh primerih. 

Fotografije so simbolične.

Ob 00.09 se je na bencinskem servisu v Lokvi sprožil alarm. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznanec vlomil v bencinski servis in od tam odtujil cigarete. Škode je za približno 10.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Včeraj ob 9.20 so bili policisti obveščeni, da na viaduktu Črni Kal gori tovorno vozilo. Zavarovali so kraj in ugotovili, da je požar na vozilu nastal zaradi okvare na motorju. Nastala je gmotna škoda.

Na Trgu Brolo v Kopru je včeraj nekdo v dopoldanskih urah ukradel parkiran skuter Piaggio Zip 50, bele barve. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov. V popoldanskih urah pa je bil na Kolodvorski ulici v Kopru ukraden še en skuter in sicer, Piaggio Zip 25, bele barve. Lastnik je oškodovan za 900 evrov. V obeh primerih bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Zaradi ugotovljene nedovoljene predelave kolesa z motorjem so koprski policisti 18-letniku zasegli skuter Piaggio Zip. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.15 je v Postojni prišlo do prometne nesreče, v kateri se je lažje poškodovala 34-letna voznica osebnega vozila. Povzročitelju, ki je s svojim vozilom trčil v zadnji del njenega vozila, so policisti izdali plačilni nalog. V Kopru se je ob 18.17 zgodila še ena prometna nesreča z lahko telesno poškodbo, v kateri je bil samoudeležen 17-letnik. Policisti so ugotovili, da je moški padel s skuterjem in si pri tem poškodoval nogo. Podan bo obdolžilni predlog.

Na železniški postaji v Kopru so policisti 44-letnemu Celjanu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Med kontrolo prometa so piranski policisti ob 22.19 ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,88 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje, sledi še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 11 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško.

Policisti PP Koper so pri Tuljakih ustavili dve vozili, ki sta pred tem nedovoljeno vstopili v državo pri Tuniših. V vozilih so bili trije državljani Hrvaške ter šest državljanov Iraka. Zoper Hrvate sledi kazenska ovadba, Iračani pa bodo po zaključenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Prav tako so policisti PP Ilirska Bistrica obravnavali dva državljana Kosova, ki ju bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija