TATOVI UKRADLI 'POLICISTE': Ob cestah sedaj nihče več ne 'meri' hitrosti

Slovenija

V avgustu smo poročali o policijski 'finti', ki jo je Policijska uprava (PU) Nova Gorica za povečanje prometne varnosti uporabila v Posočju. Ob cestah so postavili silhuete policistov in policistk v naravni velikosti. A so bili nepravi policisti nekomu očitno preveč všeč, da bi jih pustil pri miru. Bovški policisti namreč obravnavajo krajo treh omenjenih silhuet.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, policisti Policijske postaje (PP) Bovec obravnavajo tatvino treh silhuet policista in policistke z radarjem v Zgornjem Posočju, natančneje na območju Kobarida, vasi Trnovo ob Soči in v naselju Soča.

"Prometna kultura je del splošne človekove kulture, ki jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, ki se prične že v mladosti. Zato bodimo zgled najmlajšim in tako prispevajmo k večji varnosti nas in naših otrok. S tovrstnimi oblikami vandalizma pa neznanci zagotovo ne prispevajo k večji varnosti v cestnem prometu. S takšnim objestnim ravnanjem so izničeni tudi skupni napori tako policije kot Javne agencije RS za varnost prometa in drugih ustanov, ki s takšnimi in drugimi oblikami preventivnih aktivnosti skrbijo za večjo varnost vseh udeležencev v cestnem prometu," so zapisali na PU Nova Gorica.

Kot so spomnili, so silhuete policistov in policistk v naravni velikosti ob ceste na območju PP Bovec postavili z namenom opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje. Omenjene silhuete z radarjem so bile tako postavljene na območjih cest Predel–Bovec, Žaga–Kobarid, Trenta–Bovec, Staro selo–Kobarid in Robič–Staro selo.

Podobne silhuete je slovenska policija v preteklosti že uporabljala, uporaba pa je imela pozitiven preventivni učinek, saj so vozniki, ko so opazili silhueto, zmanjšali hitrost vožnje, zaradi česar se je posledično umiril promet, so navedli novogoriški policisti. Pozitiven učinek se je pokazal tudi po postavitvi omenjenih silhuet na območjih občin Kobarid in Bovec. Nenazadnje pa se je v začetku tega tedna začelo tudi novo šolsko leto in bi bile silhuete ob cestah več kot dobrodošle, so še zaključili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija