TAKO PRETENTATE UM, DA BOSTE MANJ IN BOLJ ZDRAVO JEDLI: Poznate pravilo triminutnega hrepenenja?

Trendi

Obstajajo različne teorije o tem, kako, kdaj in kaj jesti, da bomo živeli dlje. Psihologinja Jane Ogren je pojasnila, da mnogi ljudje izberejo napačno pot, da bi to uresničili. Prehranjevalne navade in debelost preučuje že 25 let. Izpostavila je sedem nasvetov, kako preslepiti um in jesti manj ter bolj zdravo. Med drugim je pomembno, da ste pri hranjenju sproščeni in ne štejete kalorij.

1. Lakota ni razlog za poseganje po prigrizkih

Hrana igra v našem življenju preveč pomembno vlogo. Zato se je treba navaditi jesti tri obroke na dan (zajtrk, kosilo in večerjo), med obroki pa pozabiti na prigrizke. Če pride do lakote, boste glavnega obroka bolj veseli, želodec pa se bo navadil na ta ritem.

2. Pravilo triminutnega hrepenenja

Ne pozabite, da občutek lakote pogosto prihaja iz glave, ne glede na to, ali je želodec poln ali prazen. Po čokoladi zelo verjetno hrepenite iz razloga, ker pomeni odmor in kratek občutek zadovoljstva. A če boste potrpežljivi in ​​se tri minute od pojava hrepenenja vzdržali poseganja po hrani, bo ta občutek izginil. Vzemite si tri minute, da se z nečim zamotite in odmislite hrano.

3. Predstavljajte si, kako se boste počutili po prenajedanju

Ni se lahko upreti slastni torti, ki nestrpno čaka, da jo pojeste. Preden se začnete prenajedati pomislite, da bo občutek zadovoljstva med sladkanjem s torto trajal zelo malo časa, občutek krivde zaradi prenatrpanega želodca ali odvečne teže pa bo trajal dolgo časa. Ne splača se!

4. Jejte za mizo

Zelo pomembno je, kako in kje jeste. Jejte za mizo in ne na kavču pred televizijo, med sprehodom po mestu … Namreč, če sedite za mizo in jeste, bodo možgani zabeležili, da ste jedli. Na ta način se lažni občutek lakote ne bo več pojavljal tako pogosto.

5. Ne bodite naivni

Ni pametno slepo slediti receptu slavnega kuharja, ki je poln nezdravih sestavin, ampak bi morali dotičen recept preurediti v bolj zdravega. Na primer, namesto bele moke uporabite polnozrnato. Prav tako ni priporočljivo, da se popolnoma izogibate nezdravi hrani. Občasno si brez slabe vesti privoščite torto, sladoled, gazirane pijače in podobno. Ljudje ne marajo prepovedi, četudi si jih sami zastavijo. Morate biti realni in razumni.

6. Kupujte preprosto hrano

Veliko bolje je kupiti živila, ki nimajo deklaracije z obširnimi opisi, ker so to preprosta živila. Sem spadajo na primer sadje in zelenjava, ribe, meso, riž, testenine, sir, paradižnik v pločevinkah … Izogibajte se nakupu že pripravljenih obrokov in polizdelkov. Raje si sami pripravite obrok, da boste vedeli, kaj jeste. Tako boste zelo verjetno jedli bolj zdravo, piše Daily Mail.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija