NADALJUJEJO SE POGOVORI O MOREBITNI NOVI KOALICIJI: Medtem se ustanavljajo tudi nove stranke

Slovenija

Ta teden se bodo nadaljevali pogovori strank o tem, kako naprej po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca. Že danes naj bi se opredelil izvršni odbor SMC, ki je sicer naklonjena oblikovanju nove vlade. Ta teden naj bi se sestali še organi SAB. Več pa bo znanega tudi po pogovorih pri predsedniku republike. Medtem se napovedujejo nove stranke.

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek se je že takoj po Šarčevem odstopu minuli teden srečal z večino predsednikov parlamentarnih strank, te dni pa o političnih razmerah razpravlja s članstvom na terenu. "SMC bo odločitve sprejemala vključujoče, s članstvom na terenu, in v dobro Slovenije," so v soboto navedli na Twitterju.

Sicer pa bodo v nadaljevanju tedna stranke stališča izrazile tudi v pogovorih pri predsedniku republike Borutu Pahorju. Ta jih bo gostil predvidoma od torka do četrtka. Sam je sicer prepričan, da Slovenija potrebuje vlado, ki bo imela prepričljivo politično večino in prepričljiv program dela, ne glede na to, ali bo oblikovana še v tem mandatu ali po predčasnih volitvah, za katere se zavzemajo LMŠ, SD in Levici.

Priprave nanje so sicer že začeli tudi v SDS in NSi, a kljub temu pogovorov o novi koaliciji ne zavračajo.

Če bo do volitev prišlo, pa bodo, kot kaže, na njih spet nastopile nove stranke. Danes bodo člani iniciativnega odbora javnosti predstavili priprave na ustanovitev nove, zelene stranke Zelena dežela (ZaDa). Kdo stoji za njo, iz vabila ni razvidno, zagotovo pa to ni nekdanji okoljski minister Jure Leben, o katerem se je minule tedne govorilo, da bi utegnil znova stopiti v politiko.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  03 .02. 2020 ob  20: 05
obdržati udobne poltrone in ugodnosti za kapital je za stranke, ki sestavljajo novo koalicijo, edini cilj