TA POSNETEK SI MORATE POGLEDATI: To je ganljiva zgodba malega Krisa, ki je povezal celo Slovenijo (VIDEO)

Koper

V teh dneh Slovenija diha skupaj in povezuje svet. Razlog: 19-mesečni Kris Zudich, ki se je rodil z redko genetsko boleznijo – spinalna mišična atrofija tipa 1.

Znaki bolezni so se začeli kazati kmalu po Krisovem rojstvu. Prav na pobudo babice Irene so pri 6 tednih obiskali bolnišnico Izola, od koder so bili nemudoma napoteni v Univerzitetni klinični center v Ljubljani. Z diagnozo, ki je bila potrjena 4. aprila 2018, se je življenje mlade družine obrnilo na glavo. Babica malega Krisa Irena Jerak je delila njihovo zgodbo in borbo za zdravljenje vnuka Krisa.

Letos aprila je ekipa UP Budi obiskala Palčico pomagalčico in dobrodelne škratke. Takrat je bilo društvo še v nastajanju. Danes pa stoji za malodane največjo humanitarno akcijo, ki se je zgodila na slovenskih tleh. Motor in gonilna sila društva je učiteljica razrednega pouka na Osnovni šoli Antona Ukmarja v Kopru, gospa Larisa Štoka, ki je zaupala svojo pot do Krisa, orisala dogajanje v zadnjih dneh, ki imajo skoraj premalo ur. Poudarila je, da vsi v društvu delujejo prostovoljno.


Celoten članek in video posnetek najdete na portalu Univerze na Primorskem - Up budi s klikom na spodnjo povezavo.