KRISU BO POMAGAL TUDI VALENTINO ROSSI: V Sloveniji medtem številne avkcije, koprski košarkarji bodo tekmo igrali zanj

Koper

Prebivalci Obale in celotne Slovenije so v tem tednu stopili skupaj z dobrim namenom – pomagati malemu Krisu Zudichu iz Kopra, ki se bori s smrtonosno dedno boleznijo. 19-mesečniku bi življenje lahko rešilo revolucionarno zdravilo iz ZDA, a kaj, ko terapija stane 2,3 milijona evrov, družina pa tega denarja nima. V sklopu obširne akcije so za malčka do danes uspeli zbrati več kot pol milijona evrov. Na Facebook strani humanitarnega društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki med drugim potekajo številne dobrodelne dražbe dresov slovenskih športnikov, prostovoljne prispevke zbirajo v številnih obalnih lokalih in podjetjih, pomagati pa so se odločili tudi koprski košarkarji, ki bodo celoten izkupiček naslednje tekme poklonili malemu borcu.

Kris Zudich z mamico (foto: Moni Černe/Slovenske novice)

Košarkarski klub Koper Primorska bo celoten izkupiček tekme proti Laškemu, ki se bo 2. oktobra odvila v koprski Areni Bonifika, podaril 19-mesečnemu Krisu. "Tigri bodo to tekmo igrali za malega Krisa. Ves izkupiček prodanih vstopnic, brez kakršnekoli naše provizije, bomo dali za njegovo zdravljenje," je povedala Jelena Ćeklić, koordinatorka aktivnosti v klubu, in dodala: "Tigri so pogosto dobrodelni, a tega ne razglašamo na ves glas, vendar je tokrat pomembno, da napolnimo Areno Bonifika in na ta način zberemo čim več denarja. Gre za dober namen in Tigri vsekakor želijo pomagati malčku, da pride do potrebnih zdravil."

PRESEGLI 500 000 € Hvala in pogumno naprej!!!

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Četrtek, 26. september 2019

Vstopnice, ki stanejo šest evrov, je možno kupiti na prizorišču na dan tekme ali preko spletnega mesta mojekarte.si. Tigri bodo sicer dobrodelni tudi 12. oktobra, ko se bodo v ligi Aba pomerili s Partizanom. Takrat bodo za malčka iz Kopra zbirali prostovoljne prispevke.

Prispevki se zbirajo na različnih lokacijah na Obali. Med drugim lahko svoj prispevek oddate v Okrepčevalnici Era v Olmu, v Marini oziroma v skoraj vseh lokalih na Obali (Serminček, Bellavita, Rok bar …), akciji so se priključili tudi Rižanski vodovod, Perutnina Pivka, menjalnica Maki, taksi prevoznik Alex in še mnogi drugi. Prispevke pa bodo zbirali celo na srečanju El Cartel, ki bo 2. novembra na Barju v Ljubljani.

Malemu borcu iz Kopra pa ne pomagajo samo prebivalci Obale, ampak celotne Slovenije. Med njimi so znani obrazi, številna podjetja, športni klubi. Vseslovenski akciji pomoči so se pridružili tudi slovenski odbojkarji, ki se trenutno borijo za čim višjo uvrstitev na evropskem prvenstvu, in pozvali k doniranju. Celoten izkupiček prodanih vstopnic na sobotni tekmi proti Dobovi bodo 19-mesečniku poklonili tudi rokometaši Slovenj Gradca, poroča Večer Koroška.

Krisu bo pomagal tudi slavni Valentino Rossi

Sredstva za malega Krisa bo pomagal zbirati tudi italijanski dirkač Valentino Rossi. Uradni predstavnik Rossijevega fan cluba iz Tavullie za Slovenijo Jurček Dolenc nam je pojasnil, da je včeraj govoril z Valentinovim tesnim sodelavcem Flaviom Fratessijem – in akcija je takoj stekla. "Smo že na poti v Tavullio, kjer bomo od Valentino Rossi fan cluba prevzeli paket nekaj njegovih stvari – kapico, majčko, zastavo – z njegovim osebnim podpisom. Jutri jih pripeljemo v Slovenijo. Naredilo se bo licitacijo in zbran denar bo šel za fantka. Seveda pa bo eno Valentinovo kapico s podpisom za spomin prejel tudi Kris," je dodal Dolenc, ki je sicer tudi predsednik Zveze vespa klubov Slovenije.

Pred tremi leti mu je uspelo zbrati podpise vseh dirkačev motoGP, in sicer na čeladi, ki je nato odšla na licitacijo prek Radia 1. Z Denisom Avdićem je Dolencu zanjo uspelo iztržiti 7500 evrov, ki sta jih namenila starogorskemu oddelku Varstveno delovnega centra Nova Gorica.

Dražba Valentinovih predmetov že ta teden?

Trenutno potekajo dogovori o tem, ali bodo dražbo podpisanih Valentinovih predmetov izpeljali prek društva Palčica pomagalčica ali prek koprskega moto kluba Kondor, ki je že v kontaktu z očetom in dedkom malega Krisa, nam je zaupal Dolenc. In kdaj bodo začeli z dražbo? "Morda že jutri ali za vikend," odgovarja.

Rossijev fan club iz Trauville je tudi sicer znan po dobrodelnosti. Lani so v Italiji z Rossijevimi rekviziti obdarili otroke v 20 bolnišnicah, v Sloveniji pa v izolski bolnišnici. V letošnjem letu so do sedaj obdarili že 25 bolnišnic v Italiji, medtem ko bodo v Sloveniji letos obdarili eno do dve.

<3

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sreda, 25. september 2019

Na Facebooku se vrstijo avkcije dresov in umetniških del

Na Facebook strani humanitarnega društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki medtem poteka več različnih avkcij, od športnih dresov znanih slovenskih športnikov do umetniških del slovenskih artistov. Med drugimi je podjetje turbine.si na dražbo dalo dres aktualnega svetovnega prvaka v motokrosu Tima Gajserja, na voljo je tudi klubski dres zlatega košarkarja Klemna Prepeliča ter šal s podpisi slovenskih košarkarjev z evropskega prvenstva 2017.

<3

Objavil/a Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki dne Sreda, 25. september 2019

Slovenci smo tako pokazali, da še vedno znamo stopiti skupaj. Po zadnjih podatkih je bilo do danes zbranih več kot pol milijona evrov, dobrodelne dražbe in zbiranja pa so se pravzaprav šele začele. Medtem pa se vrstijo pozivi politikom, naj ukrepajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
stars48 |  26 .09. 2019 ob  11: 25
35
Bravo Obala, bravo Slovenija! Gremo naprej in verjamem, da nam bo skupaj uspelo.