SLOVENIJA SE JE IZKAZALA: Izjemen odziv na klic na pomoč dečka iz Kopra!

Koper

Včeraj smo objavili zgodbo 19-mesečnega Krisa Zudicha iz Kopra, ki ima živčno-mišično bolezen, zaradi katere se ne more gibati, če ne bi prejemal zdravil, ki so jih pred kratkim registrirali v Sloveniji, pa bi bila lahko zanj tudi usodna. Poziv bralcem, naj pomagajo po svojih močeh in prispevajo za gensko terapijo, s katero bi Kris lahko dokončno ozdravel, je doživel velik odziv. Iz društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so danes sporočili, da so prejeli že 113.318 evrov donacij. Sredstva se zbirajo na: TRR SI56 0510 0801 6627 635, Palčica pomagalčica, namen nakazila: za Krisa.

Objava Krisove zgodbe je doživela velik odziv, s čimer so Koprčani in celotna Slovenija pokazali srčno pripravljenost pomagati. Našo objavo na družbenem omrežju Facebook se je do zdaj delilo kar tritisočkrat.

Mali Kris iz Kopra ima hudo živčno-mišično bolezen, ki jo lahko ozdravi le genska terapija v ZDA. En odmerek zdravila,...

Posted by Regional on Tuesday, September 24, 2019

Med komentarji so se znašli tudi nekateri, ki jamčijo za to, da bo šel zbrani denar zagotovo v prave roke. Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki pa sestavljata Larisa Štoka in Katarina Podgajski, učiteljici iz Kopra. Kot sta pojasnili, delajo s čistim srcem, poleg donacij bodo šli vsi skromni prihodki društva, ki jih dobijo z zbiranjem odpadkov (papir, zamaški, pločevinke ...), za Krisa. "Mamica je sama želela, da donacije potekajo preko našega društva, pri nakazilih na njen TRR bi svoj kupček pobrala država," sta dodali.

DO TEGA TRENUTKA STE DONIRALI 113 318 €. BRAVO SLOVENIJA!!! SPET BOMO ZMAGOVALCI!!!

Posted by Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki on Wednesday, September 25, 2019

V podobni akciji je lani Hrvaški uspelo zbrati dobre tri milijone šesto tisoč evrov za zdravljene Mile Rončević z Reke, ki ima redko obliko levkemije. Kot so konec avgusta poročali tamkajšnji mediji, se malčica zdravi v ZDA, kjer čaka na transplantacijo, njeno stanje pa je stabilno.  

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  25 .09. 2019 ob  19: 54
KRIS5 na 1919 tako bomo prekoračili cifro , kar ne škodi nikoli!!! Bravo Slovenija!!
kanarin |  25 .09. 2019 ob  13: 11
24
Pravkar doniral 10€. Gremo Obala , gremo Slovenija - vsak po svojih zmožnostih - da čimprej zberemo ta dva miljončka !