ŠOS s pravno pomočjo Zoisovim štipendistom

Slovenija

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) se ne strinja z ravnanjem ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki lani več kot tisoč študentom zaradi spremembe razpisa ni odobrilo dodatka za bivanje v kraju izobraževanja, ki bi jim pripadal pri Zoisovi štipendiji. ŠOS se je zato odločila ponuditi pravno pomoč tem študentom.

Kot so danes sporočili iz študentske organizacije, so že novembra lani opozarjali ministrstvo, da je spreminjanje zahtev v razpisu med njegovo objavo nedopustno, spremembe pa niso bile jasno označene, zato so jih študenti zlahka spregledali.

"Takšno delovanje je v nasprotju tudi s pravnim načelom predvidljivosti, saj gre za delovanje po internih navodilih med ministrstvom in javnim skladom, ki ni transparentno zapisano niti v zakonu niti v pravilniku niti v razpisu," poudarjajo v organizaciji.

Nanjo se je obrnilo več študentov, ki so neupravičeno ostali brez dodatka. ŠOS se je zato odločil, da ponudi pravno pomoč vsem študentom, ki so prejeli odgovor na pritožbo in s katero njihovi zahtevi o dodelitvi dodatka ni bilo ugodeno. Poziva jih, naj se javijo na elektronski naslov urska.guzej@studentska-org.si, saj jim bo ŠOS ponudil pravno pomoč pri nadaljnjih korakih in zastopanju njihovih interesov.

ŠOS |  06 .11. 2013 ob  16: 33
ŠOS s svojimi entitetami naj raje svoje pravne akte uskladi z akti, ki so primerljivi demokratičnim družbam, človekovim pravicam in to tako, da vzdržijo načelo demokracije, potem naj daje nasvete ostalim, saj sami o pravu nimajo pojma.l Vedo poskrbet le za lastne debele in zamaščene riti in kradejo študentom iz leta v leto in zagovarjajo lastne interese in ne interesov študentov. Barabe!