SO NA EPI CENTRU PIRAN RAZPIS PRILAGODILI LADI TANCER? Navedbe zavračajo, ker bi sicer "bili v prekršku"

Piran

Kot smo poročali v torek, Lada Tancer ni več vodja urada za družbene dejavnosti na piranski občini. Glede njenega odhoda so se pojavila ugibanja, da je njena odločitev posledica govoric, da naj bi jo župan Đenio Zadković želel zamenjati. Na naša ušesa pa je prišla tudi informacija, da naj bi piranski EPI center, katerega vodja je s ponedeljkom postala Tancerjeva, spreminjal razpis za to delovno mesto. Govorice smo preverili tako na Občini Piran kot v EPI centru Piran.

Prostori EPI centra v Luciji

Lada Tancer, dolgoletna vodja urada za družbene dejavnosti na Občini Piran, je s ponedeljkom zasedla mesto vodje Mladinskega evropskega projektnega in informacijskega centra Piran, ali skrajšano EPI centra Piran. Slednjega je leta 2001 ustanovila prav Občina Piran, od leta 2005 pa deluje kot program javnega zavoda Športni in mladinski center Piran, ki njegove dejavnosti sofinancira iz pridobljenih sredstev piranske občine.

Mladinski EPI center je namenjen otrokom in mladim, ki si želijo popestriti svoj prosti čas. Vsak dan med 12. in 18. uro izvajajo klubske programe, v sklopu katerih se mladi lahko učijo ali igrajo, med šolskimi počitnicami nudijo varstvo, organizirajo pa tudi različne delavnice. Kot rečeno, ga bo odslej vodila Tancerjeva, ki je po besedah direktorja centra Matjaža Ukmarja izpolnjevala vse pogoje in imela največ izkušenj od vseh prijavljenih na razpis za to delovno mesto. In ravno pri razpisu se zaplete.

Matjaž Ukmar (skrajno levo) in Lada Tancer (druga z leve proti desni)

Ukmar namigovanja o prilagoditvah razpisa Tancerjevi odločno zavrača

Po naših neuradnih informacijah so na piranskem EPI centru najprej iskali vodjo za določen čas, nato pa razpis umaknili in izdali novega, v katerem so ponujali delovno mesto za nedoločen čas. Ob tem se je pojavil dvom, da so v centru razpis spremenili in ga prilagodili Tancerjevi, a Ukmar to možnost odločno zavrača.

"S strani pravne službe piranske občine smo bili opozorjeni, da ne smemo izvesti razpisa za določen čas, če imamo sistemizirano delovno mesto za nedoločen čas. Tudi če bi nekoga zaposlili za določen čas, bi ta oseba preko sodišča lahko zahtevala in dobila pogodbo za nedoločen čas. Tako da smo bili z objavo prvega razpisa dejansko v prekršku," je pojasnil direktor centra.

Ob tem Ukmar poudarja, da se je Tancerjeva prijavila že na prvi razpis, torej za delovno mesto za določen čas, in da do spremembe razpisa nikakor ni prišlo zaradi nje. "Lada Tancer je veliko let delala z otroki v šoli, delala je po različnih zavodih, več let je bila tudi naša predstojnica, tako da ve, kaj mi počnemo. Na podlagi njenih izkušenj in zanimivega programa, ki ga je pripravila, smo se odločili zanjo," je še pojasnil.

Tancerjeva skupaj z županom Đeniem Zadkovićem

Tancerjeva svoj odhod z občine napovedala že ob Zadkovićevi izvolitvi

Namigovanja, da je Tancerjeva svoje prejšnje delovno mesto na Občini Piran zapustila, ker jo je hotel župan Đenio Zadković zamenjati, zanikajo tako Tacnerjeva kot na piranski občini. "Gre za govorice, ki spremljajo tako rekoč vsako pomembnejšo zamenjavo ali spremembo v okviru delovanja občinske uprave. Ne piše brez razloga na piranski Benečanki 'Lasa pur dir'," so nam odgovorili na Občini Piran. Latinski pregovor lahko prevedemo z "naj kar govorijo".

Kot so dodali, je bil z željo in težnjo Tancerjeve, da po dolgoletnem delovanju v okviru urada za družbene dejavnosti poišče nov izziv, župan seznanjen tako rekoč od prvega dne nastopa svojega mandata. "Korak gospe Tancer župan pozdravlja in ji želi čim več uspeha na njenem novem delovnem mestu."

Na piranski občini nameravajo novo vodjo urada za družbene dejavnosti pridobiti s pomočjo javnega razpisa, ki bo objavljen v kratkem. V vmesnem času bo to vlogo prevzela Ester Nussdorfer, ki je z delom v uradu za družbene dejavnosti zelo dobro seznanjena, so še pojasnili v Piranu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .09. 2019 ob  12: 02
Je nemogoče, da bi razpis prilagodili, ker se vse državne službe v Sloveniji dajo najboljšim, najbolj izkušenim in najbolj izobraženim kandidatom.