PO TELEFONU ŠE USPEL POVEDATI, KAJ SE JE ZGODILO Z NJIM: Nato se na klice ni več odzival

Kronika

Policisti in reševalci na gozdnem in zahtevnem terenu v širši okolici naselja Vojsko v Idriji iščejo starejšega italijanskega državljana, ki je predvidoma izgubljen v gozdu na območju Vojskega. Policija vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosi za pomoč.

O pogrešanem so bili novogoriški policisti preko klicnega centra obveščeni v sredo popoldne, pogrešani moški pa naj bi bil zadnjič opažen ob 14.46 v  gozdu  na  območju  naselje  Vojsko, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Šlo naj bi za 74-letnika z območja dežele Furlanija-Julijska krajina. Policisti so ugotovili, da je pogrešani italijanski državljan prišel v sredo okoli 12. ure na območje Vojskega skupaj z dvema prijateljema, ki sta prav tako državljana Italije in stara 70 in 72 let, z namenom nabiranja gob.

Trije moški so se z osebnim vozilom pripeljali v neposredno bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in nato ustavili ob cesti v kraju imenovanem 'V Logu' ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili. Njegova prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do parkiranega osebnega vozila, za razliko od pogrešanega, ki se ni vrnil. Poklicala sta ga po telefonu in takrat jima je povedal, da je padel nekje v gozdu in se poškodoval, tožil  je za bolečinami v predelu reber, ter ni mogel hoditi. Prav tako je izgubil orientacijo oz. ni vedel, kje se točno nahaja. Nazadnje je bil s pogrešanim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15, ko je povedal, da se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Kasneje kljub večkratnim poskusom z njim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika, so sporočili s PU Nova Gorica.

Iskanje ponoči prekinili, nadaljujejo zjutraj

Idrijski policisti so včeraj ob 18. uri začeli iskalno akcijo na območju Vojskega in širše okolice ba zahtevnem terenu. Pridružili so se jim tudi tamkajšnji gasilci, reševalci z reševalnimi psi, pripadnik gorske reševalne službe in več domačinov - skupno 50 ljudi. Pri iskanju pogrešanega sodelujejo tudi policisti generalne policijske uprave, ki so območje pregledovali z dronom, a pogrešanega niso našli, zato so iskanje prekinili ob polnoči.

Z iskanjem nadaljujejo danes od 7.30 daljeV današnji iskalni akciji poleg idrijskih in novogoriških policistov ter policistov iz novogoriške note vodnikov službenih psov pogrešanega Italijana išče tudi večje število gasilcev ter pripadniki tolminske gorsko-reševalne službe in reševalci z reševalnimi psi, so sporočili s PU Nova Gorica.

Policisti zato vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, prosijo, da jih o tem obvestijo. To lahko storijo osebno na katerikoli policijski postaji, preko telefona (05) 372 48 00, interventne številke 113, anonimnega telefona policije 080 1200 ali preko elektronske pošte pp_idrija.pung@policija.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija