GOVORICE O ZAMENJAVI ZANIKA: Iz občine Tancerjeva na mesto vodje Mladinskega centra

Piran

Lada Tancer od začetka tega tedna ni več vodja urada za družbene dejavnosti na piranski občini. Uspešno je namreč kandidirala na razpisu za direktorico Mladinskega EPI centra Piran. Tancerjeva sicer ugibanja, da je njen odhod z občine posledica govoric, da naj bi jo župan Đenio Zadković želel zamenjati, zavrača. 

Večkrat je v preteklosti iz dobro obveščeni krogov blizu župana prišla informacija, da Zadković želi zamenjati nekatere kadre, ki že nekaj časa delajo na piranski občini, med njimi pa naj bi bila tudi Lada Tancer. No, Tancarjeva je od ponedeljka dalje nekdanja vodja urada za družbene dejavnosti. To delo je opravljala skoraj 13 let, takrat je veljala za kader nekdanjega župana Tomaža Gantarja, saj sta z možem slednjega v času takratne zmagovalne kampanje aktivno podpirala. 

Tancarjeva pravi, da nič od tega ni res

Tancarjeva navedbe o zamenjavi zanika. "Že od samega začetka naj bi župan to govoril, a ko smo začeli delati skupaj, smo dobro sodelovali," nam je zatrdila v telefonskem pogovoru. Kot pravi, sprememba službe ni nič nenavadnega"Ko se je sprostilo mesto direktorja EPI centra sem pomislila, da je morda napočil čas za spremembo," nam je zaupala in dodala, da ji delo z mladimi ni tuje, vodila je denimo gledališče skupine, učila razredni pouk in poučevala na Centru za korekcijo sluha in govora.

Tancerjeva ugibanja, da je njen odhod z občine posledica govoric, da naj bi jo Zadković želel zamenjati, zavrača. 

Od ponedeljka namreč Tancerjeva vodi Mladinski evropski projektni in informacijski center Piran s krajšim imenom Mladinski EPI center Piran, ki ga je leta 2001 ustanovila prav občina Piran za izvajanje programov in dejavnosti s področja dela z mladimi, mladinske kulture, informiranja in svetovanja, izobraževanja in ostalih interesnih dejavnosti za mlade. Od leta 2005 dalje deluje kot program javnega zavoda Športni in mladinski center Piran, ki njegove dejavnosti sofinancira iz pridobljenih sredstev Občine Piran.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  10 .09. 2019 ob  18: 56
19
ostala je prisesana na proračun. Tudi to delovnomesto je 100% plačano od občine
Tiramola  |  10 .09. 2019 ob  15: 16
12
Oj Genio, smo ti dali priliko da vodiš to štalo.
LADO, bi lahko postavil začasno za direktorico komunale.
Kasneje bi poiskal pravo ali pravega direktorja.

Nimaš več nadzora nad obcino.
Postavil si jo dobesedno v roke Gasparija in kooperanta.
Naj ti sonce pomaga, da iz pelješ za kar smo te volili. Lp