NAČRTOVANJE RIBIŠKEGA PRISTANIŠČA SEČA: Na to temo včeraj na obisku v Piranu ministrica

Piran

Župan Občine Piran Đenio Zadković je včeraj na delovnem sestanku gostil ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec. Tema je bilo načrtovanje ribiškega pristanišča Seča, sodelujoči pa so se dogovorili, da bodo skupne rešitve poiskali v naslednjih treh tednih, so sporočili s piranske občine.

Zadković se je včeraj sestal z deležniki, ki sodelujejo v projektu obnove ribiškega pristanišča v Seči. Z njimi je pregledal obstoječe stanje in se dogovoril o nadaljnjih korakih, so pojasnili na občini. Delovnega srečanja so se poleg ministrice, župana in strokovnih služb udeležili še direktor Krajinskega parka Strunjan Robert Smrekar, Edi Germšek iz podjetja Prosub in predstavniki civilne iniciative Seča, ki jih vodi Andreja Humar. "Vsi deležniki so predstavili svoje poglede in se dogovorili, da bodo v naslednjih treh tednih uspeli poiskati skupne rešitve za ureditev ribiškega pristanišča, ki bodo prilagojene potrebam in željam vseh deležnikov," so zapisali v izjavi za javnost.

Piranski občinski svetniki so investicijski program za ribiško pristanišče Seča potrdili na julijski izredni seji. Ob tem so sprejeli še sklep o ustanovitvi devetčlanske delovne skupine za nadzor projekta.

Z naložbo, pri kateri občina računa na več kot dva milijona evrov nepovratnih evropskih sredstev, naj bi uredili neposredni in priobalni pas rta Seča na iztoku Jernejevega kanala, ki je namenjeno izvajanju ribogojstva in školjkarstva. Skladno s projektom naj bi poleg vrste sanacijskih del poglobili plovno pot v pristanišče, zgradili nov pomol dolžine 36 metrov ter uredili 15 priveznih mest za plovila dolžine med osmimi in 24 metri. Investicija v ribiško pristanišče oz. ureditev območja Seče je tudi predpogoj za nadaljnjo ureditev Jernejevega kanala, ki se steka v morje prav pri Seči.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .08. 2019 ob  11: 48
Kaj Đenio in ministrica oba živita na Luni? Rib v slovenskem morju skorajda ni več in profesionalnih ribičev kmalu tudi ne bo več. Torej za koga načrtujete priveze?